site

4 orang terbunuh dalam serangan oleh Majlis Tentera di Thilin. 1 bekas tentera dan 2 lelaki Pyu Saw ditembak – DVB

Pada pagi 18 Mac, 1 bekas tentera dan 2 Pyu Sawhti ditembak dan diserang di Perbandaran Reaslu, Wilayah Magway, dan 1 terbunuh, dan senjata dan peluru telah dirampas, kata Pakaf dari Perbandaran Reaslu.

Komrad Wei Kyi, ketua Pakafa Reas-Sule, berkata bahawa Pakafa Reas-Sule telah menembak dan membersihkan dua veteran, Kyauk Khai dan Pyu Sawhti, yang ditempatkan berhampiran Batalion ke-256 Khlara, Perbandaran Reas-Sule.

Dikatakan bahawa semasa serangan tembakan, seorang bekas tentera bernama Kyauk Khai telah terbunuh dan 2 Pyu Saw Hti melarikan diri.

1 karbin daripada mereka; Senapang pendek 2 kotak peluru karbin; 101 peluru Komrad Wei Kyi berkata bahawa 14 butir peluru pistol pendek dan satu klip telah ditemui, dan askar pasukan PAKAF hanya mengalami lebam dan kecederaan.

Pada petang 15 Mac, satu ruangan majlis tentera telah diserang di Perbandaran Resa Tulu, dan sekurang-kurangnya 8 orang terbunuh dan ramai yang cedera, katanya.

Batalion Daerah Ganggo (15, 16, 17) melaporkan dari YRA-Thilin bahawa 4 askar Majlis Tentera Mylaxing telah diserang oleh periuk api pada petang 17 Mac di Perbandaran Thilin, Wilayah Magway.

Ketua YRA, Thing Zaw berkata, kira-kira jam 4 petang semalam, di persimpangan Jalan Inna, utara Kampung Si Min Tow, Perbandaran Thi Lin, anggota tentera majlis tentera yang sedang membersihkan bahagian hadapan konvoi itu. diserang dengan lombong siap pakai.

“Apabila tentera majlis tentera datang, kira-kira 30 orang datang. Terdapat kira-kira 7 orang untuk membersihkan mel. 4 askar majlis tentera terbunuh di tempat kejadian dan ramai yang cedera.”

Pada 15 dan 16 Mac, kolum majlis tentera telah diserang 5 kali di perbandaran Thilin, dan lebih 40 terbunuh dan lebih 30 cedera di sebelah majlis tentera, batalion Daerah Ganggo (15, 16, 17)-YRA dilaporkan daripada Thilin.

Penduduk tempatan diberi amaran supaya sentiasa dimaklumkan dan tidak melakukan perjalanan yang tidak perlu kerana pertempuran mungkin berlaku lagi di kawasan Yo.

DVB belum dapat mengesahkan secara bebas keadaan korban di pihak majlis tentera dalam serangan itu, dan majlis tentera masih belum mengeluarkan sebarang berita lagi.

Result HK Keluaran Hongkong Togel Hongkong Hari Ini Nomor Keluar SGP Pengeluaran SDY Hari Ini Pengeluaran Sydney