site

Almari pakaian dari hidung ke ekor St John | Masa kewangan

Saya sedang makan tengah hari di St John di Smithfield untuk menandakan penyatuan dua jenama British yang ikonik. Restoran perintis hidung-ke-ekor dan kedai pakaian lelaki Drake’s telah bekerjasama dalam koleksi pakaian. Bagaimanakah St John by Drake’s terhasil? “Nah, macam mana kalau kita order dulu?” kata pengasas bersama St John, Trevor Gulliver yang memanggil pelayan dan meminta lagu-lagu terbaik St John. Ditambah sebotol Déclassifié Pauillac 2018 Bordeaux.

Fergus Henderson, Trevor Gulliver dan Michael Hill di St John di Smithfield © Harry Mitchell

Hill, Gulliver dan Henderson makan tengah hari di St John
Hill, Gulliver dan Henderson makan tengah hari di St John © Harry Mitchell

Nampaknya semuanya bermula beberapa tahun yang lalu apabila pengasas bersama St John Fergus Henderson pergi untuk pemasangan di Drake’s on Savile Row. “Saya suka membuat saman,” lapornya ketika kami menyambar taburan ubi bit, kubis merah dan salad crème fraîche, Welsh rarebit, sumsum tulang panggang, ketam keseluruhan dan daging cincang pada roti bakar menitis daging lembu. “Sungguh menggembirakan apabila butang seseorang selesai dengan ketepatan pembedahan sedemikian.” Pengarah kreatif Drake, Michael Hill masih ingat dipukul oleh kepintaran Henderson. “Ramai pelanggan memerlukan anda untuk memimpin mereka,” katanya. “Fergus tahu apa yang dia mahukan.” Dalam kes ini, seersucker dalam jalur biru dan putih. Henderson telah berjaya dalam lawatan oleh rakan perniagaannya Gulliver. Dia keluar dengan sut linen kapas biru. Tidak lama selepas itu, mereka bertiga makan tengah hari di St John. Lebih banyak makan tengah hari diikuti. Dan pada satu ketika, di atas pinggan sumsum tulang panggang dan ketam keseluruhan, idea kerjasama pakaian lahir. Tiada siapa yang ingat dengan tepat bila, kerana banyak wain telah dimakan. Bercakap tentang mana, adakah kita perlu menambah nilai?

Hill biasanya mengatakan bahawa usaha itu telah 20 tahun dalam pembikinan. Itulah berapa lama dia telah datang ke St John bersama bapanya, Charles Hill, dan Michael Drake yang mengasaskan bersama Drake pada tahun 1977. Kilang Drake dulunya hanya beberapa pintu sahaja. “Sememangnya, anda pergi ke tempat yang tempatan tetapi juga tempat yang anda rasa sesuai,” katanya. Syarikat berkongsi nilai termasuk menghormati bahan dan bahan terbaik. “St John adalah klasik dan selesa tetapi tidak pernah tenang,” kata Hill. “Saya harap begitulah cara kami sentiasa mendekati apa yang kami lakukan.”

Hill menyesuaikan seri Ferguson © Harry Mitchell

Titik rujukan yang jelas untuk koleksi itu ialah Henderson dan Gulliver, yang masing-masing mempunyai rupa mereka sendiri. Baju Brooks Brothers adalah kecenderungan bersama. “Kami pernah melawat kedai di New York setahun sekali dan membeli sedozen baju – biasanya berwarna putih, mungkin merah jambu yang ganjil – dengan seluar boxer,” kata Gulliver. Henderson masih ingat jurujual itu memerhatikannya pada setiap lawatan balik. “Oh, adakah saya melihat anda di sini tahun lepas?” dia meniru.

Pin enamel babi Drake x St John, £20 untuk tiga

Gulliver juga menggemari tali leher rajutan dan kasut klasik (“semua buatan tangan oleh Ducker & Son of the Turl di Oxford, kini ditutup dengan sedih”). Dia memakai seluar jeans juga, manakala Henderson – walaupun apa yang dia panggil gaya “santai” – tidak akan. Henderson menggemari sut Margaret Howell dan Crockett & Jones brogues. Dia juga memiliki banyak baju dan seluar daripada arwah bapa arkiteknya. “Ayah saya berpakaian sangat kemas,” katanya. “Saya rasa saya mewarisi cinta untuk berdandan daripadanya.” Tanda dagangannya kekal sebagai jaket bleu de travail dan sut berjalur, yang pertama dibuat untuknya oleh bekas ahli bar St John bernama Angelo dan dipotong daripada kain apron. “Saya menganggap sut yang bagus sebagai perisai saya,” katanya.

Jaket kerja Drake x St John, £495

Bandana cetakan babi kapas sutera, £125

Tandatangan ini adalah titik permulaan untuk dua jaket kerja (£495) dalam koleksi baharu. Ia menampilkan butang pin putih yang boleh ditanggalkan untuk pencucian yang mudah dan dua poket dalaman yang besar, yang dikatakan Hill “sempurna untuk menyimpan sebotol wain, sebuku roti atau sayuran akar gergasi dari pasaran”. Ia seperti mereka membaca fikiran saya. Satu lagi karya wira, Tasting Gilet ialah riff pada kot pinggang yang dipakai Gulliver untuk merasai wain. Ia mengandungi poket yang mencukupi untuk pad nota, skru, cermin mata dan sapu tangan untuk mengemop. Henderson juga peminat sapu tangan. “Saya menyimpan kira-kira empat pada saya pada satu masa,” katanya sambil mengeluarkan satu dalam titik polka merah jambu terang. “Satu untuk dahi awak. Satu untuk hidung anda. Satu untuk diserahkan kepada seorang wanita.” Dan yang keempat? “Bagus untuk menyimpan satu di lengan anda,” dia ketawa. Koleksi itu termasuk empat petak bersaiz bandana dalam warna berbeza yang dihiasi dengan versi terbang babi terkenal St John.

Dari kiri, Michael Hill, Fergus Henderson dan Trevor Gulliver di St John © Harry Mitchell

Di samping itu, terdapat baju peluh dengan “SNIFFING” di bahagian depan dan drake minuman wain di belakang (£195), pelompat bulu domba (£395), baju (£175), tote (£125), topi (£75). ), lencana (£20 untuk tiga) dan vide poche (£95). Seluar berjalur biru-putih yang dikeluarkan awal-awal lagi tidak berjaya, tetapi Hill gembira dengan potongan-potongan lain. “Terdapat kemeja-T lengan panjang berwarna merah jambu dan kuning yang kami bimbang bukan komersial. Tetapi Fergus berkata, ‘Kami memerlukannya. Ia berbeza. Ia masih hidup.’” Masa pencuci mulut: kuih tart treacle dan kucar-kacir Eton pear-dan-badam (dirobohkan dalam beberapa saat). Bolehkah kami minta beberapa madeleines panggang mengikut pesanan yang terkenal itu juga?

Sambil minum kopi, Hill memberitahu saya Henderson telah kembali ke Drake untuk saman lain, yang mungkin memberi inspirasi kepada kerjasama masa depan. “Ini adalah jualan yang lebih rumit,” Hill mengakui. Sut terbaru mempunyai jalur lambang Henderson, tetapi kali ini mendatar bukan menegak. “Fergus memanggilnya saman penjara.” Apa selepas ini? Jalur pepenjuru? “Terlalu tidak kemas,” dengus Henderson. Di sana dia membuat garisan.

@ajesh34

info result sgp hari ini

sydney hari ini

togel sidney hari ini

tgl hk malm ini

totobet spg