site

Barang kemas untuk membuka sekatan chakra anda

Sama ada warna biru dari lombong keluarga kecil di padang pasir Arizona atau kuarza citrine dari sebuah bandar kecil di Brazil, Joseph Brooks memilih sendiri bahan mentahnya seperti cara dia memilih rekodnya. Bekas DJ yang berpangkalan di Hollywood dan pengasas kedai rekod Vinyl Fetish adalah salah seorang yang pertama memperkenalkan U2 dan The Cure kepada AS dan membantu Guns N’ Roses ditandatangani. “Saya hanya membawa rekod yang saya suka dan memainkan apa yang saya percayai,” katanya. “Jika anda tulen, orang akan tertarik kepadanya.”

Hari ini ia bukan batu tetapi perhiasan kristal dan batu aslinya yang tidak dirawat, dipakai oleh Diane von Furstenberg dan Lenny Kravitz, mencipta getaran yang baik. Peminat datang untuk “tenaga keemasan matahari” dalam citrine; “tenaga pelindung super kuat turmalin hitam pekat”; dan apabila mereka berasa “sibuk”, untuk kesan “menenangkan, membumikan” akuamarin glasier. “Ia menjadi gila tahun ini,” kata Brooks, yang telah menjadi obsesif mineral sejak zaman kanak-kanak. “Orang ramai sedang mencari kepingan yang lebih besar – saya tidak merendahkan diri – dan ini semua tentang penyembuhan dan perlindungan.”

Cincin Jia Jia emas, amethyst dan berlian hitam Double Bar, $2,288

Amy Russell Taylor x Cosmoss emas, priasolit, topaz dan nilam hitam Kalung Dail Oracle, £870

Amy Russell Taylor x Cosmoss emas, priasolit, topaz dan nilam hitam Kalung Dail Oracle, £870

Otto Jakob anting-anting emas putih dan kuning, berlian dan opal, POA

Ananya rose-gold, berlian dan rock-crystal cabochon Chakra Icon bracelet, £11,900

Pergerakan yang menggabungkan penjagaan diri, kerohanian dan rasa hubungan dengan Bumi dan alam semesta menemui ekspresinya dalam spektrum “barang boleh pakai” hippie-luxe yang diilhamkan secara holistik. Pasaran kesihatan global dijangka berkembang kepada hampir $7tn menjelang 2025, dan “merentasi spektrum produk pengguna, pembelian yang menyokong kesejahteraan atau menawarkan keselesaan semakin memacu jualan”, kata Emily Gordon-Smith, pengarah kandungan dan peneraju kemampanan dalam trend penganalisis Stylus. “Pasaran untuk barang kemas dijangka berkembang kepada $480 bilion pada 2025, dan kepingan dengan makna peribadi yang mendalam akan membentuk sebahagian besar pertumbuhan itu – bukan sahaja dalam barangan yang kita rasa sentimental, tetapi yang secara intrinsik membuatkan kita berasa lebih baik.”

Di Britain, barang kemas emas Shakti Ellenwood yang tersendiri dicipta untuk “menyenangkan badan dan juga hati”. Ia menampilkan batu permata dengan rangkuman luar biasa yang memberikan watak kuno dan bersahaja dan Ellenwood menyanyikan mantra penyembuhan sambil dia bekerja. Niat dia? “Untuk menenun berkat ke dalam tulang setiap bahagian.” (Dia juga melibatkan pasangan dalam proses itu untuk pertunangan dan cincin perkahwinan yang dipesan lebih dahulu.) Di California, motif magnet ladam dalam koleksi Manifest emas bekas ahli akupunktur Sig Ward secara simbolik menyalurkan hasil yang kita inginkan.

Kalung Kristal kuarza citrine Joseph Brooks, $550 © Ivona Chrzastek

Suasana tidak dikhaskan, walau bagaimanapun, untuk tukang emas “alternatif”. Malah Messika, salah satu peniaga berlian permaidani merah oktana tinggi, mempunyai suite Mistik. Dan Pomellato, tukang emas tinggi Itali, menggunakan batu permata kuarza kuarza putih susu yang berasap dan putih susu dalam koleksi Nudo khasnya – yang terakhir membangkitkan bola kristal yang berpusing halus.

Walaupun bentuk kristal khususnya telah lama menarik perhatian tukang emas seperti Sean Gilson dan gergasi permata seni Otto Jakob, Etsuko Sonobe dan Ara Vartanian (yang rumahnya di São Paulo dihiasi dengan pemasangan amethyst berskala besar), premis “penyembuhan ” sedang meluaskan jangkauan mereka. Sama ada anda mencari kejelasan mental, melegakan tekanan, kekuatan, nilai diri atau hala tuju – terdapat aksesori untuk itu.

Ananya kegemaran Dua Lipa telah menambah koleksi Ikon logam berharga, berlian dan batu-kristal baharu kepada himpunan gelang Chakra manik yang menawan; Dail Manifestasi triad kristal Amy Russell Taylor dan loket berputar, disesuaikan “untuk menyokong niat orang yang melihat”, disertakan dengan kayu palo santo untuk pembersihan; Pereka Lubnan Noor Fares menyalurkan “cahaya dalaman” dengan batu bulan, kuarza dan kristal batu. Pujian, bagaimanapun, untuk kalung tali sutera Sophie Buhai dengan kanister untuk “membawa Xanax anda, vitamin anda atau kristal anda”.

Roxanne Kalung emas dan nilam Vibes pertama, £895

Kalung Perayaan emas dan manik amazonit Sig Ward, $1,800

Cincin Nudo Classic emas putih Pomellato dan kuarza susu, £2,550

Anting emas putih Ara Vartanian, amethyst dan berlian hitam, £1,400

Sebilangan pereka, termasuk Roxanne First, bersikap tidak hormat dengan “tenaga yang baik” (lihat kalung manik Starbound, Feeling Lucky dan Vibes), tetapi tidak dinafikan ia adalah perniagaan yang serius. Jia-Jia Zhu ialah bekas pembeli Bergdorf Goodman dan Saks yang mengasaskan rangkaian barang kemas kristalnya yang tidak digilap pada tahun 2020 selepas setahun meditasi dan penemuan diri di Bali: hadiah kristal dengan “ibu” yang sama seperti koleksi terkenal Marina Abramović dan spesimen dalam Smithsonian telah dia ketagih. Jenama eponim, yang pada mulanya dilancarkan secara eksklusif melalui Net-a-Porter, habis dijual pada minggu pertama dan menjadi perniagaan $2 juta dalam masa setahun. Dia terkejut dengan “skala inventori” yang ingin dibeli oleh pelanggan borongnya, daripada MatchesFashion hingga Browns.

“Terdapat anjakan kolektif dalam generasi ini,” kata Zhu. “Penjagaan diri adalah sangat penting. Dan orang ramai ingin membuat pembelian yang bijak, hanya membawa perkara yang bermakna dan disengajakan ke dalam kehidupan mereka. Kuarza, sebagai contoh, adalah seperti alat untuk tujuan yang berbeza – saya rasa ia sesuai dengan keperluan anda pada masa ini.”

Sean Gilson emas hijau, aquamarine dan cincin Bakelite, $6,900

Cincin pertunangan Maya Shakti Ellenwood emas dan berlian, £2,860

Loket Kristal Dusk Noor Fares kelabu-emas, nilam dan amethyst, £4,885

Sesetengah jenama jauh di bawah rantaian makanan dari segi kualiti kristal (mereka digred tidak seperti berlian) bersumpah dengan keberkesanan kristal tertentu dalam menyembuhkan patah hati, meningkatkan fungsi imun atau kesihatan usus – tetapi dunia perhiasan mewah menjelaskan bahawa mereka bukan ular. -pengganti minyak untuk nasihat perubatan. Tidak ada keperluan mendesak untuk “menukar” sesiapa sahaja, kata Amy Russell Taylor, yang mendapati walaupun orang yang paling ragu-ragu “secara intuitif tertarik kepada kristal tertentu – dan mereka tidak dapat menjelaskan sebabnya”.

“Ia mengenai keterbukaan,” katanya. “Saya mula membaca tentang apa yang anda boleh panggil sisi woo-woo itu, kemudian belajar lebih banyak lagi tentang falsafah, fizik dan sains saraf… Tenaga yang kita ambil dan berikan mentakrifkan kehidupan kita, jadi menerokainya, mencari cara untuk menguatkannya, mempunyai faedah yang besar. Jika meletakkan sesuatu pada badan anda malah berfungsi sebagai peringatan tentang itu, mengapa anda tidak?”

totobet net sgp hari ini

pengeluaransdy

sidney totobet

apa keluar hk malam ini

totobet hari ini