site

Empat destinasi Perancis yang hebat untuk musim panas

Sikap Cannes-do

Hotel Belle Plage di Cannes © Christophe Coenon

Croisette di Cannes mengikut sejarah adalah mengenai nama-nama besar dan ikonik – Carlton, the Majestic – dari era pengembaraan dahulu kala, dengan fasad yang megah dan dalaman berbuih yang dikaitkan dengannya. Hôtel Belle Plage, yang terletak di seberang Palais des Festivals et des Congrès dari Croisette, di kaki Le Suquet, bandar lama Cannes yang padat, adalah cadangan yang berbeza. “Laut, matahari dan pokok palma,” membaca garis jalur pada halaman utama laman webnya; dan ia menyampaikan ketiga-tiganya, seperti yang dilakukan oleh Cannes yang lain.

Bilik balkoni di Hôtel Belle Plage

Bilik balkoni di Hotel Belle Plage © Christophe Coenon

Pemandangan Teluk Cannes dari hotel © Christophe Coenon

Namun, dari sana, semuanya adalah perlepasan: hotel ini telah diubah suai sepenuhnya sebelum dibuka tahun lepas, dan telah muncul dengan suasana dan hiasan yang mempunyai banyak Ibiza atau Tulum kepadanya seperti Côte d’Azur. 45 bilik dan satu suite adalah semua kayu ringan, linen dan kapas ringan, pasaran-fabrik berdetik gaya dan pencahayaan yang anggun dan bijak. Di atas bumbung, Bella ialah tempat minum dan makan yang diawasi oleh chef super Israel, Eyal Shani.

“Semua kayu ringan, linen ringan dan kapas”: Hôtel Belle Plage © Christophe Coenon

Selain itu, terdapat spa manis mata yang memberikan rawatan muka tegar daripada Augustinus Bader kepada rawatan LED dan frekuensi radio yang canggih. Cannes telah mencuba seketika untuk menuntut semula beberapa glamor lama itu di luar kitaran perayaan filem; ini adalah satu tempat yang baik untuk memberi pusingan sendiri. hotelbelleplage.frdaripada €170


Di Charente, syurga seni, makanan dan alam semula jadi

Saat pertama saya menjejakkan kaki di ladang di Domaine des Ėtangs, di tempat yang tidak cukup diraikan jabatan Charente – timur laut Bordeaux, barat laut Dordogne – pada awal 2020, ia adalah cinta.

Château di Domaine des Ėtangs

Hartanah itu adalah milik Garance Primat – yang keluarganya membuat wang dalam syarikat teknologi medan minyak yang diasaskan pada awal abad ke-20, dan dihormati untuk wain Schlumberger yang mereka hasilkan dan diiktiraf sebagai pengumpul serius seni antarabangsa. Estet ini mengandungi kira-kira 2,500 ekar keindahan yang tidak dicemari, dengan bukit, kilang, tasik, ternakan dan beberapa bangsal dijadikan tempat penginapan yang diilhamkan oleh Axel Vervoordt yang samar-samar, dan pemandangan mutlak sebuah kastil utama.

Lampu lantai City Lights, oleh Fabien Cappello, dalam Vénus Suite © Olivier Löser

Pintu masuk ke château termasuk karya Vincent Fournier © Olivier Löser

Makanannya luar biasa: jujur, ringkas, segar. Saya berkelah pada bulan Februari, berselimut dengan selimut kasmir, di halaman luas yang menghala ke tasik besar: charcuterie dan keju dari Montbron dan Rochechouart yang berdekatan, dan daun salad halus dari taman organik ladang itu sendiri. Hakikat bahawa Primat baru sahaja menyerahkan pengurusan Domaine kepada Auberge Resorts Collection – sebuah syarikat yang berpangkalan di California dengan bentuk yang lama dalam kemewahan negara – hanya, pada fikiran saya, boleh menjadi perkara yang baik. aubergeresorts.comdaripada €555


Paris mendesis di Hôtel Beauregard

Touriste, syarikat hotel kecil Paris, melakukan lebih kurang seperti yang tertulis pada tin: menawarkan tempat yang bagus, dengan watak, untuk pengunjung ke City of Light untuk meletakkan kepala mereka.

Sebuah bilik tidur di Hôtel Beauregard © Romain Courtemanche

Mereka membuat heboh pada tahun 2021 dengan Hôtel Les Deux Gares mereka, yang bahagian dalamannya direka oleh Hujung Minggu FT kolumnis Luke Edward Hall. Kini mereka telah membuka hartanah kelima mereka di arondisemen ke-15 yang sangat elegan – alamat Touriste pertama di Tebing Kiri.

Pemandangan Menara Eiffel dari Hôtel Beauregard © Romain Courtemanche

Bilik sarapan hotel © Romain Courtemanche

Hampir kesemua 38 bilik di Hôtel Beauregard mempunyai pemandangan Menara Eiffel; bahagian dalaman, oleh Chloé Nègre, adalah bijak dan berwarna-warni, penuh dengan seni asli dan cetakan vintaj, merah berkilat dan biru serbuk, rujukan ’70-an dan butiran Haussmann. Kecil dan asli, ia adalah tingkap baru ke sudut dunia lama di Paris. touriste.comdaripada €130


Putaran baharu Kumpulan Eksperimen di Biarritz

La Regina Hotel & Spa di Biarritz

Biarritz mempunyai tawaran hebat untuknya: Makanan Basque dan ombak besar, perancangan hebat abad ke-19 dan dataran yang cantik. Ia bukanlah tempat pertama yang kami jangkakan Kumpulan Eksperimen – yang terkenal dengan bar koktel ECC – akan turun, tetapi turun di sini, dengan dua projek baharu yang menarik dibuka tepat pada masanya untuk awal musim panas. Pertama, mereka telah menguasai 1907 Le Régina Hotel & Spa, ikon Belle-Époque di bandar ini, yang 72 bilik, restoran, bar dan spanya telah direka bentuk semula oleh Dorothée Meilichzon (yang kebetulan juga telah mereka salah satu Hotel Paris Touriste ). Bersebelahan ialah Le Garage 27 bilik, diubah suai pada 2020 daripada bekasnya sebagai kemudahan pembaikan kereta klasik dan dijadikan hotel butik 27 bilik, semua suite, dengan teres peribadi dan akses pantai.

Gambaran bilik mandi di hotel

Warna merah desa dan biru Atlantik terserlah dalam paparan hotel

Kerjasama reka bentuk antara Agnes Guiot dan Pauline Minsé, palet warna merah desa dan biru Atlantiknya menyerlahkan seni bina Basque dan gaya vernakular di sekelilingnya. Neo-Bistrot Le Garage berjanji untuk menjadi tempat melepak pilihan bagi kontinjen peluncur dunia yang menggemari hari-hari hangat dan rehat panjang di pantai ini. experimentalgroup.com; The Regina daripada £268, The Garage daripada £210

resul singapor

pengeluaran sydney kemarin

togel keluaran sidney

keluaran togeĺ hongkong hari ini 2020

totobet.sgp