site

Kabinet wain terbaik | Masa kewangan

Saya baru-baru ini berpindah rumah dan buat pertama kali dalam hidup saya, saya mempunyai bilik bawah tanah yang kecil – ia adalah koridor yang runtuh dan sejuk tetapi ia cantik di mata saya. Walaupun begitu, ia tidak cukup besar untuk cita-cita saya, yang tidak sesuai dengan bandar seperti London di mana ruang bawah tanah kekurangan bekalan. Jadi saya telah mencari kabinet wain dan penyejuk: tetapi model mana yang sesuai?

“Soalan pertama untuk bertanya kepada diri sendiri ialah: untuk apa? Botol bilik bawah tanah atau menghiburkan?” kata Tom Harrow, pengasas bersama peniaga wain Honest Grapes dan perunding wain kepada set jet. “Saya mempunyai dua kabinet wain atas sebab ini. Satu ditetapkan pada suhu bilik bawah tanah yang stabil pada 12-13ºC untuk segala-galanya, dan satu lagi untuk putih dan champagne untuk disajikan, pada 7-8ºC. Anda juga boleh mendapatkan kabinet wain dengan zon suhu yang berbeza.

EuroCave V-Champ-L, £10,999

Swisscave WL120F, £1,175

Swisscave WL120F, £1,175

“Suhu ‘betul’ untuk menghidangkan wain adalah peribadi – lebih penting bahawa suhu sentiasa stabil,” tambah Harrow. “Kelembapan tetap juga penting, jadi gabus tidak kering. Apabila melihat kapasiti botol, ingatlah kebanyakan reka bentuk adalah berdasarkan botol Bordeaux klasik. Botol Burgundy cenderung lebih gemuk. Jadi ambil kapasiti dengan secubit garam. Ia juga bagus untuk mempunyai lebih banyak storan bentuk bebas di sana untuk botol magnum dan bersaiz ganjil.”

Ramai dalam perdagangan mengesyorkan jenama Perancis EuroCave (dan label kedua, Transtherm). Harga bermula pada £1,770 untuk Tête-à-Tête 12 botol, meningkat kepada £14,300 untuk V-Royale-L, kabinet 124 botol dengan rak abu boleh laras, perlindungan UV, bekalan udara ditapis, penyerapan getaran dan kawalan kelembapan .

Sesetengah reka bentuk memaksimumkan storan, manakala yang lain lebih kepada paparan. Model V-Champ-L baharu EuroCave (£10,999) menampilkan Susan yang malas, yang penyokong botolnya disalut dengan kulit berwarna champagne, untuk mempamerkan cuvées berprestij.

V-Royale-L 124 botol Eurocave menampilkan rak abu boleh laras, perlindungan UV, bekalan udara ditapis, penyerapan getaran dan kawalan kelembapan © Gaëlle Le Boulicault

Rangkaian Varia 400 oleh Gaggenau menggabungkan fungsi dan estetika minimalis. “Di pasaran seperti New York, di mana ruang lebih terhad, kami telah melihat trend di kalangan pelanggan kami untuk memindahkan paparan wain mereka dari dapur ke ruang tamu,” kata ketua reka bentuk Sven Baacke. “Ini menyediakan suasana yang lebih santai untuk menikmati wain, sama seperti pendiangan moden.” Jika kabinet wain benar-benar perapian zaman moden, maka saya adalah Gaggenau sepanjang jalan – pencahayaan semula jadi yang boleh dimalapkan adalah lebih sesuai dengan citarasa saya daripada pencahayaan ambar yang digemari oleh EuroCave.

Sedikit lebih menarik ialah Swisscave WL120F 35 botol (£1,175), yang didatangkan dalam kemasan yang termasuk hitam, putih atau gincu merah. Ini adalah model yang disyorkan oleh ketua sommelier 67 Pall Mall, Federico Antonio Moccia, untuk mereka yang kekurangan ruang.

Swisscave WL120F padat disiapkan dalam warna putih, hitam atau merah

Pelanggan sering menyesuaikan pintu kabinet wain mereka “supaya ia sesuai dengan bar rumah mereka”, kata Tim Lewis dari Sorrell Cellars, yang mencipta simpanan wain yang dipesan lebih dahulu untuk A-listers dan hotel lima bintang. “Loyang antik ialah kemasan yang kelihatan sangat popular sekarang.” Jelas sekali terdapat sedikit kerja yang perlu dilakukan di bilik bawah tanah bata lama saya yang rapuh.

@alicelascelles

result togel singapura

pengluaran sdy

totobet sydney hari ini

pengeluaran hongkong

pengeluaran singapore