site

Kejohanan Here We Come! | Persatuan Badminton Northumberland

Alangkah indahnya hujung minggu bagi pasukan utama daerah senior kerana mereka berjaya melepasi Play-Off Divisyen 1 yang menduduki tempat kedua di belakang Kent dengan dua kemenangan cemerlang 7-4 ke atas Dorset dan Lanarkshire.

Setelah bergelut selama dua minggu sementara menunggu Badminton England untuk memerintah perlawanan yang belum dimainkan di Divisyen 1 Utara, pasukan utama daerah itu gembira mengetahui bahawa mereka sememangnya menduduki tempat kedua di belakang Lanarkshire, dengan satu mata daripada Lothian. Ini bermakna perjalanan ke Milton Keynes untuk Play-Off Divisyen 1 menentang Lanark dan dua teratas dari Divisyen 1 Selatan, Kent dan Dorset.

Kali terakhir Northumberland membuat Play-Off pada musim 2008-09, mereka bermain tiga kali seri 5-5 sebelum terlepas, menduduki tempat ketiga pada kiraan balik. Dengan format kini terbaik daripada 11, seperti pada musim biasa, sekurang-kurangnya nasib itu tidak akan menimpa mereka lagi! Kent mungkin akan menjadi pasukan terkuat yang mempunyai purata 9-2 setiap perlawanan tidak kurang, tetapi dengan Dorset secara kasar setanding dan kekalahan musim biasa kami kepada Lanark hanya dengan 6-5, harapan adalah tinggi.

Barisan Belakang:- Rachel Frobisher, Ryan Jelley, Eddie Burgess, James Anderson: Barisan Depan:- Catherine Thomas, Eleanor Laws, Lauren Young, Garrylee McMullen, Lucy Dodd: Berlutut:- Philip Pahatouridis

KENT

Hujung minggu dibuka menentang Kent yang lebih lemah daripada jangkaan, kehilangan Rory Easton, mewakili England di Eropah pada minggu berikutnya, dan pemain perseorangan wanita terkemuka Paige Butler. Seorang lagi pemain muda England hadir walaupun dalam Max Flynn, diterbangkan dari Jerman pada malam sebelumnya, dan mereka masih mungkin membuktikan terlalu kuat secara keseluruhan.

Kemenangan yang baik daripada Philip Pahatouridis pada rentetan kedua hanyalah yang perlu ditunjukkan daripada perseorangan lelaki, James Anderson, untuk sekali gus, tidak dapat menukar kebiasaannya tiga-ender! Kemuncaknya ialah Lucy Dodd yang berusia 15 tahun yang bertarung hebat menentang pemain yang mendapat gred lebih tinggi di Holly Williams, akhirnya menang 15-21, 22-20, 21-16.

Walaupun tiga lagi 3-setters itu adalah had kejayaan mereka walaupun sebutan khusus harus diberikan kepada James dan Ryan Jelley, hanya sekadar berlorek 24-22 di tempat ketiga. Hanya dua mata untuk ditunjukkan ketika itu dan persembahan yang mantap diperlukan pada sebelah petang menentang Dorset untuk memulihkan baki.

DORSET

Garrylee McMullen membawa kami ke permulaan yang hebat menewaskan Patrick Adair gred A dalam set lurus, disokong oleh Philip dengan kemenangan dua set lagi. Lucy sekali lagi berjaya, kali ini menewaskan Sophie Males yang mendapat gred B, menduduki tempat ke-26 di England, dalam dua set untuk meninggalkan kami mendahului 3-2.

Kedua-dua beregu lelaki dan wanita masing-masing berpecah satu, Garrylee dan Philip menang di rentetan teratas dan Lucy dan Lauren Young bangkit dari satu set ke bawah pada rentetan atas untuk memenangi 16 di tempat ketiga. Kedua-dua pasangan kedua kami bersaing dengan mengambil satu set setiap satu tetapi diatasi pada set ketiga untuk meninggalkan pendahuluan pada 5-4 dan semuanya pada campuran.

Philip telah digubal untuk permainan ketiganya dalam perlawanan itu dan dia dan Lauren sepatutnya terpaksa dalam dua set untuk kemenangan perlawanan. Mata adalah segala-galanya dalam format ini dan Ed Burgess dan Rachel Frobisher sementara itu mengambil set pembukaan mereka hanya untuk ditambat kembali pada 1 set semua. Beberapa pemenang jelas dari Ed digabungkan dengan permainan bersih yang baik dari Rachel dan beberapa pencapaian yang sangat baik adalah untuk melihat mereka pulang 21-12 untuk mata tambahan yang penting dan skor akhir 7-4 untuk membawa kami kembali ke sana.

Sementara itu Kent telah menewaskan Lanark 7-4 jadi markah pada penghujung hari membaca Kent 16. Lanark 10, Northumberland 9 dan Dorset 9. Oleh itu, kami memerlukan kemenangan 6-5 ke atas Lanark untuk menyamakan kedudukan dengan mereka tetapi kami akan pergi melalui keputusan itu memberikan Kent mengambil kemenangan yang diharapkan mereka menentang Dorset.

LANARKSHIRE

Ahad menjelma dan kami tahu kami memerlukan permulaan yang kukuh dalam perseorangan untuk berpeluang menang. Garrylee menentang pemain nombor 2 Scotland Danny Robson dan hanya tewas pada set pembukaan yang ketat 21-17. Sementara itu, Philip telah mencatatkan pembukaannya kepada 18 dan dengan selesa berjaya memperoleh kemenangan pada minit kedua untuk meletakkan kami di papan mata. Sementara itu, Garrylee telah mengawal selia di gelanggang depan dan kembali ke tahap yang sama pada satu set dan James telah memulakan dengan mengambil set pembukaannya 21-19.

Permulaan cemerlang Garrylee dalam penentuan, sekali lagi mengawal gelanggang depan menyaksikan dia berubah berakhir dengan baik di hadapan dan dia mendapat kemenangan selesa 21-10. Sementara itu James menghampiri kemenangan tetapi Callum MacMillan bangkit dengan baik dan hanya perlu mengenepi set kedua 24-22. Tidak berputus asa, James terus bermain dalam penentuan yang hampir sama dengan tiada pemain yang berjaya mendapatkan mata untuk mendahului, tetapi James mengubah kedudukan 11-9 kepada yang baik. Permainan kekal dekat tetapi James mendapat 19 terlebih dahulu hanya untuk MacMillan sekali lagi menyamakan kedudukan. James terus mengekalkan jarak yang baik dan menutup gelanggang dengan baik walaupun dan dia bertahan untuk kemenangan 21-19.

Sementara itu, Lucy Dodd memulakan perlawanan menentang pemain nombor 5 Scotland, Toni Woods yang telah dikalahkannya secara straight set dalam perlawanan musim biasa. Beberapa liputan gelanggang yang sangat baik disokong oleh keazamannya untuk mendapatkan hanya satu lagi bola ulang-alik menyaksikan dia ke mata permainan tetapi Woods menyamakan kedudukan pada 20-semuanya. Pemenang gelanggang merentas membuat Lucy kepada 21 sebelum jatuhan hirisan dari Woods melebar dengan Lucy sekali lagi menutup dengan penuh untuk memberikannya pembukaan 22-20.

Lucy mengekalkan tahapnya pada set kedua tetapi kali ini Woods menggunakan pengalamannya untuk mengatasinya dengan mata yang sama seperti pembuka untuk menyamakan kedudukan pada satu set semua. Bolehkah Lucy mengatasi kekecewaan itu? Anda pasti dia boleh, dengan servis tingginya yang mendalam menghalang lawannya, dia terus melakukan rally dengan kuat untuk membawa hidungnya di hadapan pada pertukaran hujung. Mendapatkan semula yang lebih cemerlang menyaksikan dia mengekalkan pendahuluannya dan dia bertahan dengan baik untuk mengambil keputusan 21-17 di tengah-tengah keterujaan di bangku simpanan Northumberland!

Sungguh permulaan perlawanan! 4-0 mendahului kemudian, dua lagi diperlukan dan pastinya peluang untuk kemenangan terkenal? Lanark melawan kuat dengan gandingan lelaki teratas mereka yang menampilkan pemain No 6 Scotland, Jack MacGregor dan Keith Turnbull yang berpengalaman. yang tidak pernah tewas pada musim biasa, bermain sangat baik untuk mengalahkan Garrylee dan Philip. Dengan lebih ramai pemain yang mempunyai pengalaman kejohanan antarabangsa yang perlu dilawati di Kirsten Berry dan Robert Dunn, keadaan berubah dan walaupun kami bersaing dengan baik, skor disamakan pada 4-semua.

Seterusnya tiba giliran pasangan wanita kedua Catherine Thomas dan Eleanor Laws untuk mengambil bahagian tengah dan mereka membuat permulaan yang baik dengan mengambil set pembukaan mereka 21-6. Set kedua adalah lebih kompetitif dan mereka hanya tewas 21-19 untuk membuat penentuan.

Mereka terus menyerang dalam gaya pilihan mereka dengan Cat cuba menentukan permainan memukul dari gelanggang belakang dan Elle menekan jaring untuk pemenang. Pendahuluan bertukar tangan beberapa kali sebelum pemenang bersih melihat mereka menyerahkan pada 19-semuanya. Servis keren daripada Eleanor menyaksikan mereka menyamakan mata dan satu smash kembali melebar dan mereka pulang. Isyarat lebih banyak sambutan daripada pasukan dan penyokong!

5-4 kemudian dan semua pada campuran, satu diperlukan untuk kemenangan dan untuk merangkul promosi. Bolehkah kita mengulangi kepahlawanan hari sebelumnya menentang Dorset? Philip dan Lauren bermula dengan baik dan memastikan set pembukaan mereka 21-18, diikuti rapat oleh Ed dan Rachel pada 21-16.

Kembali bangkit semula Scots, Dunn dan Berry mengambil set kedua dengan selesa menentang Phil dan Loz dan Ed dan Rachel juga diikat kembali pada 1 set semua, untuk menyediakan dua set penentuan penting.

Phil dan Loz menyatukannya pada permulaan set ketiga dan ia terus berjalan sehingga Dunn dan Berry mendahului dan mendapat mata perlawanan pada 20-18. Pemenang gelanggang silang dari gelanggang depan oleh Phil mengekalkan kami di dalamnya pada 19-20 dan kesilapan di jaring dan kami menyamakan kedudukan 20-semua. Satu lagi servis ketat menyaksikan tolakan gelanggang depan melebar dari Scots dan kami seterusnya pada titik perlawanan. Satu lagi tolakan yang dipotong oleh Phil untuk pemenang gelanggang silang dan kami pulang! Isyarat perayaan yang lebih liar daripada satu dan semua.

Ed dan Rachel pula mendahului dalam penentuan mereka dan mendahului 16-12. Entah bagaimana mereka berjaya mengekalkan tumpuan mereka walaupun semua drama di gelanggang sebelah mereka dan mereka bertahan untuk mengambil 21-18 untuk ‘ice the cake’ pada kemenangan terkenal 7-4!

Sementara itu Kent telah mengalahkan Dorset 7-4 untuk meninggalkan kedudukan akhir Kent pada 23, Northumberland pada 16, Lanark 14 dan Dorset 13. Kenaikan pangkat ke Kejohanan, peringkat kedua dalam SCC di belakang Liga Perdana, dijamin dengan sewajarnya dan sungguh cabaran yang akan menentang orang-orang seperti Notts, Essex, Glasgow & North Strathclyde et al. Ikuti pautan ini untuk keputusan lengkap BADMINTON England – Kejohanan Daerah Kanan – Bahagian Serantau 2021-22 – Umum (tournamentsoftware.com)

Pasukan (yang belum mandi!) dengan pingat mereka

Pengeluaran Hongkong

Data HK Hari Ini

Togel Singapore Hari Ini

Data Pengeluaran SGP

Result SDY Hari Ini

Result SDY