site

Kelayakan Bahasa Inggeris Cambridge dianggap sebagai standard emas dalam ujian kemahiran bahasa

Singapura, (ANTARA/PRNewswire)- Kelayakan Bahasa Inggeris Cambridge telah mendapat kepercayaan ratusan institusi di seluruh dunia selama ini, dan dianggap sebagai standard emas dalam menilai kemahiran bahasa. Bilangan organisasi yang mengiktiraf Cambridge English Qualifications telah melebihi 25,000 mengukuhkan lagi kedudukannya sebagai penyedia ujian Bahasa Inggeris yang terkemuka dalam industri.

Setiap orang yang belajar bahasa Inggeris boleh membuktikan kemahiran bahasa mereka dan mengatasi persaingan dalam pasaran buruh selepas mencapai Kelayakan Bahasa Inggeris Cambridge yang diiktiraf secara meluas oleh universiti, majikan dan kerajaan di seluruh dunia. Kelayakan Bahasa Inggeris Cambridge tersedia untuk semua peringkat umur dan latar belakang, kerana ia merangkumi pelbagai kemahiran dan kebolehan bahasa, daripada peringkat asas hingga lanjutan.

Keupayaan untuk membaca, menulis, mendengar dan bercakap hanyalah beberapa aspek kemahiran bahasa Inggeris yang dinilai oleh Cambridge English Qualifications. Selain itu, Cambridge English Qualifications menyediakan kaedah pengukuran yang boleh dipercayai dan objektif untuk menilai kecekapan bahasa. Oleh itu, pelbagai institusi boleh membuat keputusan yang sah dalam kemasukan, pengambilan dan latihan.

Pencapaian Cambridge English Qualifications dalam mendapat kepercayaan 25,000 institusi membuktikan standard dan kualiti peperiksaan institusi ini. Peranan Cambridge English Qualifications, dan daya saing yang ditawarkan kepada orang yang belajar bahasa Inggeris sangat diiktiraf oleh institusi pendidikan.

Menurut wakil untuk Cambridge University Press & Assessment, “Kami amat berbesar hati untuk membuat pencapaian penting ini. Apatah lagi, pencapaian ini mencerminkan kepercayaan dan keyakinan pelbagai institusi di seluruh dunia terhadap Cambridge English Qualifications. Sebaliknya, Cambridge English Kelayakan menyediakan kaedah penilaian yang ketat dan dipercayai apabila menguji kecekapan seseorang. Kami gembira untuk menyediakan akses kepada pelajar dan calon yang ingin mencapai matlamat penguasaan bahasa.”

Kelayakan Bahasa Inggeris Cambridge memainkan peranan yang semakin penting kerana orang yang mahir dalam bahasa Inggeris semakin mendapat permintaan di seluruh dunia. Orang yang belajar bahasa Inggeris boleh meningkatkan kemahiran bahasa mereka, mengejar cita-cita mereka dan mengakses prospek akademik dan profesional yang sukar difahami sebelum ini.

Bahasa Inggeris Cambridge. Di mana dunia anda yang sentiasa berkembang.

Peperiksaan Bahasa Inggeris Cambridge mematuhi Rangka Kerja Rujukan Biasa Eropah (CEFR). Rangka Kerja Rujukan Eropah Biasa (CEFR) ialah rangka kerja piawaian yang telah mendapat pengiktirafan meluas, dan menunjukkan kecekapan bahasa di Eropah dan kawasan lain. Dengan CEFR, lebih mudah bagi pelajar, tenaga pengajar dan majikan untuk membandingkan kemahiran bahasa apabila mereka mempunyai standard yang sama.

Peperiksaan Bahasa Inggeris Cambridge menunjukkan tahap penguasaan bahasa calon mengikut enam tahap CEFR: A1, A2, B1, B2, C1, dan C2. Penyelarasan Cambridge English Qualifications dan CEFR memainkan peranan penting dalam menghasilkan standard yang sama. Apatah lagi, penyelarasan ini membantu pelajar dan tenaga pengajar memahami kekuatan dan kelemahan setiap peserta ujian, dan memudahkan syarikat menilai kemahiran bahasa pemohon kerja.

Apa yang disebut Common European Framework of Reference for Languages ​​(CEFR)?

Menurut wakil Cambridge, “Cambridge English komited untuk menyediakan penilaian yang tepat dan boleh dipercayai tentang penguasaan bahasa Inggeris. Selepas menyesuaikan peperiksaan kami kepada piawaian CEFR, kami memastikan ujian kami sejajar dengan piawaian antarabangsa. Akibatnya, calon berasa yakin tentang mereka keputusan peperiksaan.”

Penyelarasan Bahasa Inggeris Cambridge dan CEFR telah direalisasikan selepas kriteria peperiksaan dan penilaian yang digunakan oleh Bahasa Inggeris Cambridge disemak dengan teliti. Agar peperiksaan Bahasa Inggeris Cambridge mencerminkan tahap CEFR dengan tepat, proses peperiksaan juga melibatkan perundingan dengan pakar bahasa, guru dan pihak berkepentingan lain.

Penyelarasan dengan CEFR merupakan sebahagian daripada komitmen Cambridge English untuk menyediakan penilaian bahasa berkualiti tinggi yang disesuaikan dengan keperluan pelajar, tenaga pengajar dan majikan di seluruh dunia. Cambridge English optimis bahawa penyelarasan ini akan membantu orang yang belajar bahasa Inggeris mencapai sasaran kecekapan mereka, serta memudahkan majikan mencari calon pekerjaan dengan kemahiran bahasa yang diperlukan. Cambridge English juga yakin bahawa penyelarasan ini akan membantu syarikat mencari calon pekerjaan dengan kemahiran bahasa yang diperlukan.

Menilai Kesan Positif Bahasa Inggeris Cambridge

Maklumat lanjut mengenai Cambridge English Qualifications boleh didapati di laman web Cambridge English.

Tentang Cambridge University Press & Assessment

Pembelajaran bahasa Inggeris menyediakan peluang dan pengalaman yang menarik untuk menguasai bahasa yang membuka peluang di seluruh dunia.

Bersama guru dan rakan kongsi, kami menjangkau dan memberi inspirasi kepada berjuta-juta orang semasa mereka mempelajari bahasa Inggeris, membantu mereka membuktikan kemahiran mereka kepada dunia.

Sebagai sebahagian daripada universiti yang mempunyai reputasi global untuk kecemerlangan akademik, kami menyediakan analisis berdasarkan penyelidikan, kepakaran dan pengalaman yang mendalam. Ini menjamin pendekatan unik kami untuk memenuhi keperluan peserta program pembelajaran melalui produk dan perkhidmatan yang inklusif dan boleh diakses.

Sebagai bahasa dunia, bahasa Inggeris menyediakan pengalaman hidup, dan—memandangkan bahasa itu merupakan elemen penting untuk menjadi manusia—kami membantu orang di setiap lokasi untuk berinteraksi, berkomunikasi dan bekerjasama.

Di mana dunia anda yang sentiasa berkembang.

Cambridge English ialah pencipta dan pemilik bersama IELTS, ujian bahasa Inggeris terkemuka di dunia untuk migrasi dan kolej. Kami membantu berjuta-juta orang belajar bahasa Inggeris dan membuktikan kemahiran mereka kepada dunia.

Sebagai sebahagian daripada Universiti Cambridge, kami menyediakan pelajar dan guru Bahasa Inggeris dengan pelbagai kelayakan dan ujian yang terkemuka di dunia. Bagi kami, belajar bahasa Inggeris bukan sekadar ujian dan kedudukan. Pembelajaran bahasa Inggeris berkaitan dengan keyakinan semasa berkomunikasi dan mengakses pengalaman dan peluang yang memperkayakan kehidupan.

Jika anda merancang untuk tinggal, bekerja atau belajar di negara asal anda atau di luar negara, kami boleh membantu dengan kemahiran bahasa Inggeris untuk membantu anda berjaya. Kami menyediakan rangkaian kelayakan dan ujian terkemuka dunia untuk pelajar dan guru Bahasa Inggeris. Diiktiraf secara global oleh lebih daripada 25,000 universiti terkemuka, majikan dan agensi kerajaan, penilaian berasaskan penyelidikan kami adalah simbol kecemerlangan yang membuka peluang.

Bahasa Inggeris dituturkan di setiap sudut dunia: dari kafe ke kampus, pasar ke bilik mesyuarat dan pelbagai lokasi lain. Kami menjalankan ujian di lebih daripada 130 negara, diikuti oleh lebih daripada 5.5 juta orang setiap tahun. Kami juga menawarkan peringkat penyediaan, bahan dan bahan sokongan untuk pembelajaran dan pengajaran bahasa Inggeris. Melalui penyelidikan bertahun-tahun, kami telah memperoleh pemahaman yang mendalam tentang cara mempelajari bahasa. Ini menyokong kami apabila mereka bentuk penilaian yang membantu pelajar memperoleh kemahiran yang betul berdasarkan penggunaan bahasa Inggeris semasa mereka.

Kerja kami disokong di seluruh dunia oleh rangkaian yang merangkumi 2,800 pusat ujian, lebih daripada 50,000 sekolah dan puluhan ribu pemeriksa, guru, pakar pendidikan dan penerbit. Melalui kerjasama, kami memberi inspirasi kepada pelajar untuk meningkatkan pencapaian pembelajaran.

Dengan sokongan yang betul, mempelajari bahasa adalah satu perjalanan yang menarik. Kami menyokong anda setiap langkah.

Kami percaya — Apabila kami belajar bahasa Inggeris, kami menikmati dan mempelajari bahasa yang membuka peluang di seluruh dunia.

Perkara yang kami tawarkan – Bersama guru dan rakan kongsi, kami melibatkan dan memberi inspirasi kepada berjuta-juta orang sambil belajar bahasa Inggeris, membantu mereka membuktikan kemahiran mereka kepada dunia dengan yakin.

Cara kami bekerja dan memberi impak — Sebagai sebahagian daripada universiti yang mempunyai reputasi global untuk kecemerlangan akademik, kami membawa pandangan berdasarkan penyelidikan, kepakaran dan pengalaman yang mendalam. Ini memastikan pendekatan unik kami dapat memenuhi keperluan sebenar pelajar melalui produk dan perkhidmatan yang inklusif dan boleh diakses.

Peranan global bahasa Inggeris — Sebagai bahasa dunia, bahasa Inggeris merangkumi pengalaman penting dalam kehidupan, dan—memandangkan peranan utama bahasa untuk manusia—kami membantu orang di mana-mana untuk berhubung, berkomunikasi dan bekerjasama.

Kami menjanjikan — Dunia Anda yang terus berkembang.

Pewarta: Kawat PR
Editor: PR Wire
COPYRIGHT © ANTARA 2023

Data Pengeluaran Hongkong

Result HK

Togel SDY Hari Ini

Totobet Singapore

Pengeluaran SDY Hari Ini