site

Kuasa Salim Kechiouche bermain | Masa kewangan

Penggemar hati, raja dadah, pelarian, pencinta Latin, samseng, artis pikap, mangsa pembunuhan, gigolo… CV pelakon Perancis-Algeria Salim Kechiouche dibaca sebagai tampalan pengalaman yang rajin. Walaupun dia mempunyai ketampanan nakal seperti seorang lelaki terkemuka – pandangan sengit dibingkai oleh kening yang tebal, dilembutkan dengan senyuman yang mudah – dia jarang mengambil watak romantis. Atau bukan yang mungkin menjamin pengakhiran yang bahagia.

Kechiouche memakai jaket krep bulu Dior, £2,900, dan seluar padanan, £860. Baju-T kapas Sunspel, £85 © Antoni Ciufo

Kot gabardine bulu lemaire, £995.  Turtleneck bulu Prada (baru dilihat), £1,200

Kot gabardine bulu lemaire, £995. Turtleneck bulu Prada (baru dilihat), £1,200 © Antoni Ciufo

“Saya mahukan sesuatu yang lebih mencabar setiap kali – saya sedang mencari keseronokan, emosi dan keamatan,” katanya ketika kami bertemu di Paris, pelakon itu berpakaian sweatshirt, seluar jeans dan kasut dengan rambut gelapnya dipotong pendek. Lelaki berusia 44 tahun itu, yang berpangkalan di barat laut Paris, baru sahaja pulang dari tiga bulan di Algeria dengan penggambaran filem pertamanya berbahasa Arab, Seperti Cicak di Tembok, oleh pengarah Mohamed Lakhdar Tati, yang mengisahkan seorang pengarah filem (Kechiouche) yang diperkenalkan dengan dunia penyeludupan. Ia menyusuli kemunculannya sebagai raja dadah yang menggembirakan dalam hit global Netflix Ganglands, yang siri kedua dikeluarkan pada bulan Februari. Musim panas ini melihatnya dalam bahagian akhir trilogi pengarah Abdellatif Kechiche, Mektoub, Cintaku, di mana dia memainkan watak Don Juan yang tidak selesa. Setiap kali, Kechiouche mempamerkan fizikal semula jadi yang berotot – kualiti yang disahkan oleh Antoni Ciufo, yang memotretnya untuk HTSI. “Terdapat banyak perbincangan mengenai tindakan dan pergerakan,” kata Ciufo. “Salim sudah bersedia untuk itu – sabar dan suka bermain.”

Tahap pelarian sentiasa menarik minat Kechiouche, yang dibesarkan di pinggir bandar luar yang sukar di Lyon; walaupun teater dan pawagam bukan sebahagian daripada budaya keluarganya, hit box-office seperti Berbatu kena saraf. “Ia sangat memberi inspirasi,” katanya, “bukan hanya prestasi tetapi juga idea ini yang anda boleh datang dari mana-mana dan berjaya.” Pengenalan pertamanya kepada imej dan penceritaan sangat menyentuh hati: apabila dia berumur 14 tahun, ibunya meninggal dunia; Bapa Kechiouche telah membeli sebuah kamkoder supaya mereka dapat mengabadikan momen keluarga dalam filem. Kechiouche kemudiannya dipindahkan dari sekolah swasta yang ditegaskan oleh ibunya untuk pergi ke sekolah awam tempatan. Dia mengambil tinju, baik sebagai cara melepaskan dan untuk mempertahankan diri. “Saya rasa saya terpaksa mempelajarinya kerana terpaksa tetapi kemudian saya sangat menyukainya: Saya suka bahaya, adrenalin dan kemahiran itu.” Dia akhirnya akan membina kerjaya filemnya bersama-sama dengan tugas sebagai peninju profesional, seterusnya memenangi gelaran juara kickboxing pada tahun 1998 dan 2002. Ia tidak menjadikannya terkenal tetapi, dia menegaskan, “terdapat elemen persembahan untuk ia”.

Pelompat kapas Officine Générale, £295. Seluar bulu Louis Vuitton, £790. But Walker kulit JM Weston, £695 © Antoni Ciufo

Baju linen Dolce & Gabbana, £595 © Antoni Ciufo

Kechiouche juga pernah bekerja dengan Abdellatif Kechiche beberapa kali: pertama dalam pemenang Palme d’Or Biru ialah Warna Paling Hangat, dan kemudian dalam trilogi Mektoub Kechiche. Terletak pada awal 90-an di bandar tepi laut Sète, Mektoub, Cintaku: Canto Uno (dikeluarkan pada 2017) merakamkan musim panas yang membosankan dan memabukkan yang dicirikan oleh penaklukan romantis antara sekumpulan anak muda tempatan dan pelancong. Bahagian kedua, Selingan, ditayangkan di Cannes pada 2019, tetapi akhirnya ditahan daripada tayangan umum apabila aksi seks yang sangat panjang dalam filem itu menyebabkan kekecohan. Tahun ini akhirnya akan menyaksikan tayangan perdana ansuran ketiga filem itu: Nyanyian Dua. Jika pengarah itu kadangkala menimbulkan kontroversi kerana kaedahnya, Kechiouche tidak mempunyai masalah bekerja dengannya. “Dia memberi pelakon banyak kebebasan,” katanya, sambil menambah, “Saya tidak pernah menonton potongan sebelum ia dikeluarkan.”

Kechiouche di Ganglands musim pertama © Sofie Gheysens

Sebagai Tony dalam Mektoub, My Love: Canto Uno, 2017 © Capital Pictures

Kechiouche seronok menjadi sebahagian daripada projek Algeria – warisannya penting baginya. “Bukannya anda sama ada Perancis atau Algeria: anda berdua. Anda tidak boleh memilih. Ia seperti mengatakan anda memilih antara ibu dan ayah anda.” Untuk peranannya yang seterusnya, dia menuju ke Maghribi untuk penggambaran siri Amazon Prime baharu, Ourika, di mana pengedar dadahnya bertelagah dengan seorang pegawai polis semasa rusuhan Paris 2005. Tetapi dia juga baru-baru ini merealisasikan cita-cita pengarahannya yang telah lama dipegang dengan filem cereka sulungnya, Anak Syurga. Difilemkan di sekitar Place de Clichy, ia mengikuti hari terakhir dalam kehidupan pelakon muda yang merosakkan diri tetapi menjanjikan. Kechiouche memainkan peranan utama, diilhamkan secara longgar oleh rakan rapat yang meninggal dunia dalam kemalangan skuter pada tahun 2009.

Baju-T kapas Sunspel, £85. Seluar campuran bulu Anest Collective, €650. But Walker kulit JM Weston, £695 © Antoni Ciufo

“Kami mempunyai banyak persamaan,” katanya. “Dia juga berasal dari latar belakang kelas pekerja yang miskin dan dia juga kehilangan ibunya.” Di kerusi pengarah, dia mengarang dalam rakaman pertama yang dia rakam semasa remaja semasa hari-hari terakhir ibunya. Ia digunakan untuk menggambarkan imbasan semula kehilangan protagonis itu sendiri. “Ia adalah penghormatan kepada rakan saya, dan kepada ibu saya,” katanya mengenai filem itu. “Tetapi ini juga tentang bagaimana kami berjaya mengubah tempat kami di dunia – dan mengekalkan kaki kami di atas tanah.”

Bakat, Salim Kechiouche di Elite. Rambut, Alexander Soltermann di Rumah. Solekan, Ruben Masoliver di Walter Schupfer. Pembantu jurugambar, Vassili Boclé. Pengendali digital, Sarah Reimann. Pembantu penggaya, Aylin Bayhan dan Elsa Durousseau. Pengeluaran, Jason le Berre di Rumah

keputusan sgp hari ini

totobet sydney

keluaran sydney hari ini

nomer togel hongkongkong hari ini

singapura totobet net