site

Lapan cara untuk kelihatan seperti pengantin lelaki moden

Pengantin lelaki berpakaian putih

Jaket makan malam putih bersih atau sut lounge warna gading ialah alternatif bergaya kepada tuksedo hitam dan sut pagi – lihat Jay Gatsby Robert Redford, atau perkahwinan penerbit filem Dimitri Rassam dengan Charlotte Casiraghi. “Jika anda mempunyai bentuk tahun 70-an, sut gading penuh atau jaket gading dengan seluar hitam boleh menjadi sangat bergaya,” kata penggaya Rose Forde, yang mengesyorkan jenama jahitan Perancis Husbands Paris untuk sut perkahwinan berinspirasikan vintaj. dengan potongan kontemporari (dari €1,490).

Jaket sut linen Polo Ralph Lauren, £390, dan seluar padan, £245. Kot pinggang linen Favourbrook, £190, dan segi empat sama poket sutera, £35. Kemeja twill kapas Eton Shirts, £140, dan tali leher campuran sutera, £95. Pin lapel mutiara Kassun London, £95. Kasut Chester suede Manolo Blahnik, £695 © Liberto Fillo

Untuk sut yang dibuat khas atau dipesan lebih dahulu, pertimbangkan tukang jahit Savile Row seperti Anderson & Sheppard atau Casely-Hayford di Chiltern Street; Paul Smith mengenakan jaket malam linen berwarna krim dengan lapel satin hitam kontras yang sesuai untuk perkahwinan musim panas yang santai (£1,000). Cuma, jangan pilih sesuatu yang memotong separuh bahagian bawah anda, memberi amaran kepada pengarang fesyen dan perunding Teo van den Broeke. “Ia akan kelihatan sangat tidak menarik. Pastikan jaket turun di bawah bahagian bawah anda – ia akan membuatkan anda kelihatan lebih tinggi dan lebih kurus.”


Semua putih pada malam…

Katakan ya kepada kot

Sut tiga helai menandakan keanggunan abadi dan memberikan anggukan kepada formaliti acara. “Ia adalah pilihan yang hebat untuk perkahwinan musim panas kerana anda masih kelihatan rapi apabila kehilangan jaket,” kata Oliver Spencer, yang jenamanya Favourbrook terkenal dengan koleksi kot pinggang eklektiknya (dari £190). Pilih gaya kelabu merpati atau krim potongan rendah yang akan mengimbangi jaket putih dengan cantik. “Tetapi pastikan kot pinggang selesai kira-kira satu inci lebih rendah daripada pinggang seluar,” amaran Spencer. “Baju itu tidak pernah ditunjukkan.”


Jangan malu dengan tali leher

Buat kenyataan dengan tali leher berwarna berani: dasi sutera biru tengah malam menyuntik beberapa warna ke dalam rupa ton. Lebarnya hendaklah lebih kurang sama dengan lapel anda. “Sesuatu yang besar dan berkilat dengan simpulan besar adalah sangat ejen harta tanah,” kata van den Broeke. “Anda mahukan sesuatu yang mempunyai simpulan yang bagus dan bertali arus dalam fabrik yang tidak terlalu kontras dengan sut itu.” New & Lingwood (£95) dan Charvet (£195, matchesfashion.com) kedua-duanya menawarkan ikatan sutera dalam warna yang sesuai.

Walau bagaimanapun, jika anda ingin memakai tuksedo atau sesuatu yang lebih formal dan beratur panjang, lakukan seperti Ben Affleck atau penggaya Tom Guinness dan pakai tali leher. “Saya peminat besar tali leher busur vintaj,” kata Forde. “Ia hanyalah cara yang sangat mudah untuk menambah sedikit keperibadian.”


Menggoda dengan baju berwarna

Kemeja putih segar adalah pertaruhan yang selamat – tetapi untuk perkahwinan musim panas, mengapa tidak padankan majlis dengan warna biru langit? “Ia mestilah warna pastel yang sangat ringan, hampir bersalut gula,” kata Spencer. “Merah jambu bayi, langit cerah atau krim.” Canali (dari £220), Turnbull & Asser (dari £250) dan Budd (dari £135) menawarkan pelbagai warna dan gaya dalam fabrik yang menyerap kelembapan termasuk linen. Untuk baju dengan sentuhan moden, lihatlah Sébline jenama Paris, yang menawarkan baju malam dan saku rok yang elegan di hadapan ruffle dalam warna yang berbeza. Pilih kolar hamparan atau potongan untuk memastikan tali leher anda terletak betul.


Sut kepar kapas Richard James, dibuat mengikut ukuran, daripada £1,500.  Kot pinggang bulu Favourbrook, £190, dan segi empat sama poket sutera, £25.  Baju kapas Thomas Pink, £125.  Tali leher sutera Label Ungu Ralph Lauren, £190.  Pin lapel mutiara Kasun London, £95.  Kasut Chester suede Manolo Blahnik, £695

Sut kepar kapas Richard James, dibuat mengikut ukuran, daripada £1,500. Kot pinggang bulu Favourbrook, £190, dan segi empat sama poket sutera, £25. Baju kapas Thomas Pink, £125. Tali leher sutera Label Ungu Ralph Lauren, £190. Pin lapel mutiara Kasun London, £95. Kasut Chester suede Manolo Blahnik, £695 © Liberto Fillo

Letakkan hati anda di tapak kaki anda

Kasut yang betul akan bertahan lama selepas hari perkahwinan anda. Untuk sut musim panas, pilih suede coklat-coklat atau loafer kulit walnut Neapolitan dengan jari kaki berbentuk badam. “Sesuatu yang memanjangkan kaki akan, sekali lagi, menjadikan anda kelihatan lebih elegan,” kata van den Broeke. Crockett & Jones (dari £430) dan Grenson (£295) kedua-duanya mempunyai gaya pintar dengan tapak getah, yang akan memberikan keselesaan dan cengkaman yang baik pada lantai tarian. Walaupun menjauhi buku lali telanjang. “Orang ramai pasti perlu memakai stokin,” kata Forde.


Berikan manset anda sedikit kasih sayang

Kancing manset adalah sentuhan penamat yang sempurna. Pembuat khusus Deakin & Francis (dari £125) dan Tateossian (dari £99) mempunyai gaya yang merangkumi gaya dari ibu mutiara yang elegan hingga wajah onyx, manakala Kiki McDonough menawarkan gandingan berwarna-warni dalam warna merah jambu dan biru telur itik (£250 ). “Perkara terbaik tentang perkahwinan adalah apabila terdapat cadangan personaliti pasangan,” kata Forde.


Blazer tulang herring linen Ralph Lauren Purple Label, £1,570, kot pinggang kapas/linen, £550 dan baju poplin kapas, £350. Tali leher sutera Favourbrook, £95. Pin lapel satin Acne Studios, £120, mrporter.com. Jam tangan Vacheron Constantin emas Patrimony, £7,900, dan tali satin, £305. Band perkahwinan emas Tiffany Elsa Peretti, £815 © Liberto Fillo

Ia adalah sentuhan kecil

Aksesori pada masa ini ialah kerongsang lapel: padankan pakaian atau tali leher pengantin perempuan, atau pilih motif bunga kecil – lihat kerongsang mawar merah pelakon Paul Mescal di Oscars. Jika anda ingin mencari segi empat sama poket, jangan hanya padankan dengan tali leher anda. “Ia kelihatan naff,” kata Spencer. “Jika tali leher berwarna permata, cuba simpan pada segi empat sama poket berwarna permata, dan sebagainya. Simpan dalam keluarga.”


Melabur dalam jam tangan

Jam tangan pakaian secara automatik akan meningkatkan penampilan keseluruhan, kata van den Broeke. “Sebaik-baiknya, sesuatu yang sangat bersih dan mudah, seperti Cartier Tank atau Jaeger-LeCoultre Reverso.” Longines juga mempunyai rangkaian jam tangan berpakaian anggun seperti DolceVita (£1,650). “Sebaik-baiknya pastikan tali jam tangan berwarna sama dengan kasut anda,” tambahnya.

Model, Nick Fortna di Supa. Rambut, Charles Stanley menggunakan Rambut oleh Sam McKnight. Mekap, Dan Delgado menggunakan 111skin. Digital dan retouching, Dan Simm di Triple Five Seven. Terima kasih khas kepada Wallis Road Studios

resulet sgp

pengeluaran sidney sidney

keluaran togeĺ sydney hari ini 2023

pengeluaran angka hk

sg totobet