site

Lebih daripada 50 anggota majlis tentera terbunuh dalam satu hari pertempuran – DVB

Kerajaan Perpaduan Nasional (NUG) mengumumkan bahawa lebih 50 anggota majlis tentera terbunuh dalam pertempuran yang berlaku pada 16 Mac lalu.

Maklumat yang dikeluarkan sekarang mungkin lebih tinggi di lapangan, dan bilangan orang yang cedera dalam satu hari adalah sehingga 12 orang, katanya.

Bahagian Sagaing, di mana pertempuran darat adalah sengit, Di Perbandaran Myoung, tentera Majlis Perang Pengganas menyerbu kem PDF dan Negeri Kachin, Dilaporkan bahawa KIA menyerang tentera Majlis Tentera di Perbandaran Moe Nying dengan ranjau.

Negeri Chin Di Perbandaran Palatwa, berlaku pertukaran tembakan antara tentera majlis tentera dan pasukan CDF tempatan. Dikatakan bahawa terdapat tembakan bersama antara PDF dan tentera Majlis Perang Pengganas di Perbandaran Resa Sulu juga.

Selain itu, Negeri Shan, Di Perbandaran Ping Laung, pertempuran berlaku antara tentera Majlis Perang Pengganas dan Angkatan Bersama KNDF. Di perbandaran Thantaunggyi, berlaku pertempuran antara tentera majlis tentera dan pasukan bersama KNLA+PDF, dan di perbandaran Shwe Jing, terdapat juga pertempuran antara tentera majlis tentera dan pasukan bersama KNU+PDF.

Pada masa ini, menentang penindasan ganas, penangkapan, serangan dan pembunuhan rakyat oleh kumpulan rampasan kuasa, seluruh penduduk melancarkan pembelaan awam sesuai dengan hak untuk mempertahankan diri mereka seumur hidup. Pertempuran antara angkatan bersenjata etnik dan pasukan majlis tentera adalah sengit.

Majlis tentera pengganas tidak mengeluarkan sebarang berita berhubung situasi tentera yang terbunuh dan cedera dalam pertempuran di seluruh Burma.

Hongkong Prize Togel Hongkong Totobet SGP Data SDY Keluaran Sydney