site

Lima hotel mendapat kemampanan yang betul

Satu standard baru di Mayfair

Lounge di 1 Hotel Mayfair

Kemampanan di pusat London sentiasa menjadi jualan yang menarik. Apabila ia nyata, dan menetapkan standard, lebih baik. Begitulah cadangan yang dibuat oleh 1 Hotel Mayfair, yang akan membuka pintunya di Jalan Berkeley di tengah London pada bulan Julai. Alamat Eropah pertama untuk jenama 1 Hotels, yang dilancarkan oleh Starwood Capital pada 2015 di South Beach dan New York, Miami, bukan sahaja dengan kredit eko (boleh diukur), tetapi juga dengan reka bentuk dan kesihatan yang sangat menjanjikan. Syarikat itu telah mengubahsuai bangunan sedia ada, mengubahsuai 181 bilik dan suitenya menjadi 80 peratus pengekalan struktur asal, meminimumkan keluaran karbon daripada pembinaan semula utama (mengikut rentak, mereka mengekalkan, kira-kira 4,200 tan).

Kesan artis tentang pintu masuk hotel di Berkeley Street
Kesan artis tentang pintu masuk hotel di Berkeley Street

Bahan lestari telah digunakan di seluruh, daripada jubin lantai logam tebus guna ke lantai kayu yang digergaji daripada pokok tumbang secara semula jadi di Estet Windsor. Ini ditambah dengan panel solar dan dinding hidup hijau (termasuk lumut di beberapa bilik) menjadikannya salah satu struktur guna semula yang paling mampan di Mayfair. Terdapat juga perkhidmatan penuh Bamford Wellness Spa dan restoran, Dovetale, dikendalikan oleh Tom Sellers yang dibintangi dua bintang Michelin, yang selepas berkhidmat dengan René Redzepi dan Thomas Keller membuka restoran Londonnya, Restaurant Story, dengan pujian yang hebat pada tahun 2013. 1hotels.comdaripada £800


Bagaimana untuk memeliharanya di Namibia

Kem Wolwedans Dune di Rizab Semula Jadi NamibRand Namibia

Namibia mengembangkan minda dan mencuri hati. Daripada lautan bukit pasir yang menakutkan di Skeleton Coast hingga ke padang pasir Sossusvlei yang luar biasa, ini adalah jenis tempat yang memenuhi keperluan untuk melindungi tempat-tempat kosong di dunia. Di tengah-tengah salah satu kekosongan besarnya ialah Wolwedans, portfolio kecil kem yang bertaburan di pelbagai kawasan sekitar Rizab Alam Semula Jadi NamibRand di barat daya negara; dengan keluasan lebih 425,000 ekar, ia merupakan salah satu rizab persendirian bukan untung terbesar di selatan Afrika.

Tepi kolam di Kem Dune

Makan di luar dengan Wolvedan

Tujuan perniagaan itu, sejak dibuka lebih 15 tahun yang lalu, sentiasa memberi subsidi dan menyokong daya maju kewangan Rizab, melalui pendidikan, pengurusan haiwan dan hutan belantara, dan membiayai PKS tempatan (perusahaan kecil dan sederhana) untuk mencipta peluang kepada masyarakat tempatan. Dan kem? Lihat ke Dune Camp: lo-fi, berimpak rendah, lantai papan dan dinding kanvas, dan bangun dengan matahari terbit mencurah-curah merentasi batu demi batu kosong pasir. wolwedans.comdaripada kira-kira £470 seorang setiap malam pada musim sibuk (April-November)


Penghijauan bandar di tengah-tengah Singapura

Hotel ParkRoyal Collection Pickering di Singapura

Ia menarik perhatian di pinggir daerah pusat perniagaan Singapura, menjulang ke langit sehijau dan subur seperti taman di mana ia berdiri. Tidak sia-sia ParkRoyal Collection Pickering memenangi pujian “Hotel Bandar Hijau Terkemuka di Dunia” di Anugerah Perjalanan Dunia 2019. Selain taman menegak yang besar yang meliputi muka bangunan 16 tingkat dan teres – terdiri daripada kira-kira 50 spesies, kebanyakannya berasal dari Asia Tenggara, merentasi 15,000 meter persegi (ia menyerap haba, meneduhkan permukaan keras dan meningkatkan kualiti udara di sekitar hotel melalui transpirasi penyejatan ) – terdapat lebih daripada 250 panel solar yang menjana kuasa, stesen pengecas kenderaan elektrik, granit komposit kitar semula di semua bilik mandi, dan penukaran sisa kepada air kelabu di semua kafe dan restoran (serta banyak bebas daging mesra planet. hidangan pada semua menu).

ParkRoyal Collection Pickering mempunyai taman menegak dan teres seluas 15,000 meter persegi

Malah tawaran majlis perkahwinan dan korporat termasuk jamuan berasaskan tumbuhan dan alat tulis kitar semula untuk membantu syarikat menjadi lebih hijau. Bilik-bilik adalah lapang, moden dan cantik, dengan dinding bersalut kayu ringan dan tingkap-tingkap besar (yang membuka ke taman; sungguh menggembirakan di bandar yang padat). panpacific.comdaripada S$420 (kira-kira £250)


Pastikan ia nyata di Costa Rica

Pacuare Lodge di wilayah Limón, Costa Rica

Pacuare Lodge telah beroperasi di wilayah Limón di Costa Rica sejak pertengahan 1990-an, dan merupakan salah satu rumah persinggahan pertama yang membuat kenyataan pemuliharaan di luar sempadan hotel serta dalam operasi hariannya. Ia mula membeli sebidang hutan asli primer semata-mata untuk tujuan memuliharanya (kebijaksanaan yang muncul ialah melindungi hutan tua adalah berkesan dalam pengurangan karbon seperti menanam hutan baharu, jika tidak lebih, di beberapa bahagian dunia) . Sehingga kini, 840 ekar telah diwartakan sepenuhnya, di luar had malah untuk menempatkan tetamu – cukup untuk mengimbangi pengeluaran kenderaan yang menggunakan bahan api karbon pondok itu.

Kolam di Pacuare Lodge

Tenaga di seluruh Pacuare Lodge dijana oleh turbin hidroelektrik dan panel solar

Kebanyakan kenderaan pondok, bagaimanapun, adalah elektrik, dan tenaga di seluruh hartanah dijana sepenuhnya oleh panel solar dan turbin hidroelektrik. Bagi pencinta megafauna alam semula jadi yang sukar difahami, terdapat kelebihan tambahan untuk tinggal di sini: mengetahui bahawa wang anda digunakan untuk menaja jamin sebahagian Program Jaguar Universiti Nasional, yang melindungi habitat kucing berkarisma – dan telah mengenal pasti lima jaguar penduduk di dalam dan sekitar rizab persendirian Lodge . pacuarelodge.comdaripada $1,328 untuk penginapan dua malam minimum, termasuk pemindahan lapangan terbang, papan penuh dan yoga harian dan satu pengalaman pengembaraan


Menghidupkan semula kawasan pedalaman, satu “safari” pada satu masa

“Safari pedalaman” masakan dari Arkaba Conservancy

Jurusan Australia dalam landskap besar-tulis; di Arkaba Conservancy, pasukan berpandangan jauh telah mewujudkan model inovatif yang membantu memastikan perlindungan 60,000 ekar Banjaran Ikara-Flinders, di Australia Selatan, yang merupakan salah satu yang terindah di negara ini. Arkaba ialah nama terkenal dalam kategori rumah persinggahan lestari mewah yang semakin sesak atas sebab tertentu. Beberapa, sebenarnya: terdapat kejayaan projek penggulungan semula komprehensifnya, yang telah menyaksikan tanah berpagar sebelum ini dibuang stok beribu-ribu biri-birinya dan perlahan-lahan dipulihkan ke hutan belantara.

Rumah penginapan c1851 di Arkaba conservancy

Terdapat homestead asli yang indah (c1851) tempat tetamu tidur, yang lima bilik tidurnya telah dikonfigurasikan setiap satu untuk mempunyai bahagian beranda peribadi. Makan dan minum, seperti yang dijangkakan, adalah sangat baik – dibuat lebih baik sekali-sekala oleh orang-orang seperti chef bintang Sydney Christine Manfield yang mengetuai “safari pedalaman” kuliner tiga hari yang merupakan induksi gemilang ke dalam hasil asli dan wain Australia selatan; yang seterusnya pada akhir bulan Mei. Dan terdapat kecemerlangan seragam pemandunya, yang membuka dunia semula jadi untuk mengagumi pemanduan petang, berjalan di anak sungai dan pelajaran geologi ad-hoc. arkabaconservancy.comdaripada A$1,230 (kira-kira £670) seorang setiap malam papan penuh, penginapan minimum dua malam, termasuk pengalaman safari dua kali sehari dan levi pemuliharaan

result result sgp

keluaran sdy hari ini

keluaran sidney

totobet sgp result