site

Panduan supermodel ke hotel hebat

Kena landasan

Ke laut, dan salah satu destinasi percutian kegemaran Kate Moss di pantai Pasifik Mexico. Di sinilah, 70 batu di utara Manzanillo di negeri Jalisco, Sir James Goldsmith membeli sebidang tanah yang luas pada akhir tahun 80-an yang akhirnya menjadi spa hotel-resort-spa yang dipanggil Cuixmala.

Ruang tamu di Cuixmala © Ihsan Cuixmala/Davis Gerber

Dijalankan hari ini oleh Alix Marcaccini dan suaminya Goffredo Marcaccini, ia terletak di atas 36,000 ekar itu, berkat usaha Goldsmith pater, adalah rizab biosfera yang diiktiraf. Rumah utama dimodelkan selepas Hagia Sophia, lengkap dengan kubah berjubin yang tidak boleh ketinggalan.

Pemandangan Pasifik dari Cuixmala

Pemandangan Pasifik dari Cuixmala © Ihsan Cuixmala/Davis Gerber

Resort Cuixmala yang diinspirasikan oleh Hagia Sophia © Ihsan Cuixmala/Davis Gerber

Ia dikelilingi oleh beberapa banglo dan mempunyai kolam air masin yang luas; tiga vila lagi – sedikit lebih kecil tetapi dikurniakan sama (kolam renang, palapas, ensuite bergaya berwarna-warni) – menghiasi hutan tropika sekeliling dan beberapa kilometer pantai. Tetapi etos yang lazim di sini nampaknya adalah boho daripada jenis yang lebih rendah; tetamu sibuk mengembala anak penyu baru merentasi pasir untuk keselamatan Pasifik, atau memetik sayuran di ladang biodinamik, sambil mereka memeriksa Aquazurras masing-masing (anda mungkin mendapati diri anda tidak berkaki ayam pada kebanyakan masa). cuixmala.comdaripada $605


Pejuang bandar

The Bar Vendôme di The Ritz, Paris © Vincent Leroud

Apabila bercakap tentang kehidupan metropolitan, Moss mempunyai kegemaran yang pantas. Di Paris, ia adalah The Ritz, yang benar-benar tidak memerlukan pengenalan. Suite-suite terhebatnya dinamakan sempena tetamu terkenal yang memanggil hotel itu sebagai rumah seperti biasa seperti Moss: Chanel, Callas, Chopin, Windsor (lebih daripada satu daripadanya), César Ritz sendiri.

Bar Ritz di The Ritz © Jérôme Galland

Suite Impériale di The Ritz, Paris © Vincent Leroux

Pengubahsuaian penuh beberapa tahun yang lalu membawa kembali banyak kilauan yang telah pudar beberapa tahun; ruang awamnya – antaranya Bar Vendôme dan Bar Hemingway yang bertingkat – telah dibut semula tanpa kehilangan sebarang kemegahan fin-de-siècle mereka, dan merupakan lokus kehidupan sosial Paris seperti biasa. Di New York, Moss menginap di Hotel Barrière Fouquet di New York, yang dibuka pada musim luruh lalu di Jalan Greenwich dua blok di bawah Terusan, di tengah-tengah Tribeca.

Bar Titsou di Hotel Barrière Fouquet di New York © Matthieu Salvaing
Kolam renang di sauna di Hotel Barrière Fouquet’s © Matthieu Salvaing

Binaan itu baru, begitu juga dengan kakitangan, tetapi keluarga itu telah melakukan layanan haute dari arondisemen kelapan ke St Barth, melalui Cannes dan Courchevel, sejak 1912; dan kata-kata adalah mereka mencapai semua markah mereka di sini. Terdapat 97 bilik di lapan tingkat, semuanya direka oleh studio Martin Brudnizki: tandas cantik mengikut garisan Gallic; Tingkap gaya Crittall dan pemandangan Sungai Hudson mewakili NYC. Pierre Gagnaire mengendalikan restoran utama, Fouquet’s. Dalam konsesi kepada kecenderungan gaya hidup lazim pelanggan dan penduduk tempatan, yang lain, Par Ici, kebanyakannya vegetarian, dan pusat kecergasan hotel dikendalikan oleh DogPound.


Spa berundur

Kolam renang di TheLifeCo Bodrum

TheLifeCo Retreats mempunyai pengikut yang taat di kalangan warga London barat, dan Moss telah lama menjadi proselit pendekatan serampang empat mata syarikat terhadap kesejahteraan holistik (minda, persekitaran, fleksibiliti dan aktiviti fizikal dan pemakanan). Program ini terdiri daripada pengurusan penyakit kronik kepada penurunan berat badan kepada kinesiologi yang digunakan untuk kesihatan pencernaan (terdapat microdosing juga, tetapi hanya di Phuket). Destinasi pilihan Moss untuk pembaikan TheLifeCo: Bodrum, di mana tetamu boleh tinggal selama empat hari atau selama enam bulan. Yoga, meditasi, detoks jus dan terapi menjadi faktor, bersama-sama dengan berjalan kaki berpandu panjang di kawasan luar bandar. Apabila dia berada di LA, setengah hari di Beverly Hot Springs – separa rahsia di luar City of Light, di mana ia adalah seorang yang kuat di kalangan A-listers – adalah tiketnya. Urutan dan rawatan muka (Royal Thai dan shiatsu, meningkatkan kolagen dan mencerahkan) adalah mudah, hasilnya secara konsisten hebat. Dan apabila pemadaman yang betul dilakukan, Moss membaiki Gora Kadan Spa, tenggelam di Taman Negara Fuji-Hakone-Izu, selatan Tokyo.

Sebuah vila di Gora Kadan Spa
Tambahan di Gora Kadan Spa di Taman Negara Hakone, selatan Tokyo

Pernah menjadi tempat percutian keluarga diraja, seni bina dan persembahannya sesuai dengan tradisi (bisikan pintu gelangsar yang dibalut kertas beras adalah satu-satunya perkara yang memecahkan kesunyian; kaki anda di atas tikar tatami tidak berbunyi) dan kemodenan (anda’ Saya akan mendapati bahawa keselesaan barat – bilik mandi en suite, televisyen sekali-sekala – tidak selalu ditawarkan di litar ryokan). Suite-suitenya sangat besar; sesetengahnya mempunyai sauna peribadi, yang lain teres. Di sebalik mata air gunung berapi yang terkenal dengan taman ini, Gora Kadan mempunyai kolam renang dalaman dan luaran (panas dan lebih panas), dan banyak alam semula jadi yang patut diterokai. thelifeco.comdari €620 semalam dengan program Basic Detox; beverlyhotsprings.comdaripada $80 untuk rawatan setengah jam; gorakadan.comdaripada kira-kira £720

@mariashollenbarger

rwsult sgp

pengeluaran sindy

totobet data sydney

hongkong prize

www.totobet.com singapore