site

Perancang parti Rumah Putih Jung Lee bercakap rasa

Penanda gaya peribadi saya ialah kalung berlian Bulgari lulus yang saya beli di lelongan amal, dipasangkan dengan manik kayu yang diberikan oleh ibu saya. Dia beragama Buddha dan manik-manik ini diberikan oleh rahibnya. Saya tidak mempunyai “seragam” pakaian kerana saya menganggap diri saya bunglon; Saya berpakaian untuk pelanggan saya, yang terdiri daripada hipster Brooklyn kepada warga California yang lebih konservatif.

Perkara terakhir yang saya beli dan suka ialah Apple Watch Hermès. Saya tidak memakai jam tangan dalam masa yang sangat lama, tetapi sejak saya sentiasa kehilangan telefon saya, ini kelihatan seperti penyelesaian yang baik. Saya menggunakan tali tan klasik yang berfungsi dengan baik dengan segala-galanya.

Jung Lee memakai Apple Watch Hermès dan cincin Bulgari. Papan pemotong adalah oleh Jung Lee New York © Timothy O’Connell
The Seat of the Soul adalah bacaan baru-baru ini - digambarkan di sini bersama bukunya sendiri mengenai perancangan perkahwinan
The Seat of the Soul adalah bacaan baru-baru ini – digambarkan di sini bersama bukunya sendiri mengenai perancangan perkahwinan © Timothy O’Connell

Tempat yang sangat bermakna bagi saya ialah kawasan sekitar Kent, Connecticut. Saya tidak pernah menemui tempat di mana saya berasa lebih bersatu dengan alam semula jadi. Bahagian barat laut Connecticut ini adalah luar bandar, dan walaupun ia terasa jauh, ia sebenarnya tidak terlalu jauh dari rumah saya di New York City. Saya suka mendaki Kent Hill atau meluangkan masa sehari di Mayflower Inn & Spa – ruang makan di sana begitu hangat dan mengundang serta makan tengah hari mereka sangat baik. Saya juga suka makan malam santai di Arethusa al Tavolo berdekatan, jika saya boleh mendapatkan meja. Segala-galanya sangat segar – terutamanya keju, mentega dan ais krim, yang semuanya dibuat di Arethusa Farm Dairy mereka.

Buku terbaik yang pernah saya baca pada tahun lalu ialah Kerusi Jiwa oleh Gary Zukav. Ia mengenai bagaimana kita semua mengalami evolusi psikologi dan rohani, dan ia kelihatan sangat relevan dengan kehidupan saya sekarang. Ia juga menekankan kepentingan kekuatan dalaman supaya anda dapat mengharungi kesukaran.

Diana Ross digambarkan pada tahun 70-an – salah satu ikon gaya Lee © Getty Images

Ikon gaya saya adalah campuran orang. Saya mengagumi orang yang mempunyai jati diri dan pandangan yang kuat. Jackie O sangat klasik, dan saya suka cara Harry Styles mengadun segala-galanya. Diana Ross c1970 ialah ikon gaya yang lain – saya pernah mereka bentuk parti bertemakan penampilannya. Minimalis Calvin-Klein-meets-Kate-Moss pada awal 90-an adalah inspirasi – Saya suka kuning air, putih dan mencipta pemasangan pengalaman di ruang moden.

Nikel & Nikel 2019 Cabernet Sauvignon © Timothy O’Connell

Perkara yang saya tidak boleh lakukan tanpa ialah California Cabernet yang sangat bagus dan lengkap. Nikel & Nikel adalah antara yang terbaik. Saya juga suka Bordeaux.

Hadiah terbaik yang saya berikan baru-baru ini ialah satu set bagasi Rimowa Classic hitam kepada anak saya yang belajar di luar negara. Saya memberinya tiga beg pakaian berwarna hitam – dalam pelbagai saiz daripada yang boleh dibawa kepada yang besar – dengan roda yang berbeza warna. Saya suka mereka mempunyai kunci dan perkakasan lama – dan dia akan memilikinya selama-lamanya.

Koleksi kad dan surat terima kasih daripada anak-anaknya © Timothy O’Connell

Dan hadiah terbaik yang saya terima adalah kad daripada anak-anak saya. Saya fanatik tentang kad hari jadi, nota terima kasih dan surat, dan kad daripada anak-anak saya adalah yang paling istimewa. Kurang ketara, tetapi sama-sama berharga, adalah kasih sayang tanpa syarat yang saya terima daripada ibu bapa saya yang sangat tradisional apabila saya memberitahu mereka bahawa saya bercerai. Ia adalah hadiah sebenar apabila orang mengejutkan anda dengan cara yang menarik.

Muzik terakhir yang saya muat turun adalah milik Lana del Rey Tahukah Anda Terdapat Terowong Di Bawah Ocean Blvd, yang mempunyai bunyi yang benar-benar sinematik. Saya juga mendengar campuran daripada DJ yang bekerja dengan saya – hip-hop, jazz… pada asasnya apa-apa selain muzik desa.

Koleksi cina dan kristal halusnya © Timothy O’Connell

Saya mempunyai koleksi cina dan kristal yang sangat baik. Saya mempunyai cina ibu saya dari Korea, Limoges biru serbuk, Hermès, Conran awal dan pinggan makan Alchimie hitam oleh L’Objet. Saya suka bagaimana pinggan gelap menonjolkan makanan – malah pizza! Kristal saya termasuk Moser dan Baccarat, yang semuanya menjadikan rasa Cabernet yang enak jauh lebih baik.

Saya baru-baru ini menemui semula Odeon di Tribeca. Ia adalah brasserie nostalgia dan ia sama baiknya sekarang seperti pada tahun 80-an. Saya suka bahawa ia tidak mencuba terlalu keras, dan profiteroles cemerlang.

Antara hadiah perkahwinan terbaik yang pernah saya lihat adalah kumpulan kereta yang mengejutkan untuk membawa semua orang pulang. Satu lagi ialah ilustrasi setiap tetamu yang digunakan sebagai sebahagian daripada carta tempat duduk dan kemudiannya dirangka dan dihantar sebagai kenang-kenangan. Dan kami pernah menghantar tetapan tempat empat keping kepada setiap tetamu – dilukis dengan tangan dengan nama mereka – seminggu selepas perkahwinan yang menakjubkan.

Jung Lee di rumah di New York © Timothy O’Connell

Satu kelonggaran yang tidak akan saya lupakan terbang dengan cara premium. Saya pernah rasa bersalah mengenainya, tetapi dengan jumlah perjalanan yang saya lakukan untuk bekerja, saya kini menyedari bahawa ia adalah satu keperluan. Sebagai pendatang Asia, saya sentiasa meminta maaf. Tetapi tidak lagi.

Dalam peti ais saya anda akan sentiasa jumpa semua yang anda perlukan untuk mengadakan pesta yang baik: champagne – jika wang bukan objek, maka ia adalah Cristal – ditambah dengan banyak wain, Arethusa separuh setengah untuk kopi saya, keju lembut, manchego, beri dan epal. Saya suka telur – idealnya dari Pasar Petani Kent – yang saya makan terlalu mudah dengan roket, minyak zaitun dan lada retak.

Pakaian terakhir yang saya tambahkan ke almari pakaian saya ialah baju sejuk Dries Van Noten perak berkilauan.

Baju sejuknya Dries Van Noten berkilauan © Timothy O’Connell

Ruji kecantikannya termasuk penjagaan rambut Shiseido dan produk penjagaan kulit Korea © Timothy O’Connell

Kecantikan dan gaya dandanan yang tidak pernah saya miliki ialah produk rambut Shiseido, losyen badan bergamot Antica Farmacista dan produk kecantikan Olive Young Korea. Olive Young adalah rantai dan setiap kali saya berada di Korea, saya menyimpan serum, krim dan produk kaki.

Bilik kegemaran saya di rumah saya adalah lorong saya, untuk majlis makan malam. Ia adalah bilik yang tidak sepatutnya dan ia telah menjadi suasana untuk perhimpunan keluarga seramai 14 orang atau lebih. Saya mendapat inspirasi daripada makan malam pertama yang diadakan di Astor Hall – perkahwinan untuk 400 tetamu yang saya anjurkan – di mana semua orang duduk di satu meja panjang. Saya kini mempunyai jamuan terbina dalam dan meja yang saya bawa ke ruang dewan ini dan ia menjadi tempat pertemuan yang hangat.

Mejanya dihiasi dengan cermin mata buatan tangan Stories of Italy, pasu tunas tiupan tangan Jung Lee New York (memegang popia dan ranunculi), pinggan Philippe Deshoulières dan gelas wain vintaj. Di dinding adalah gambar perasmian Obama oleh Stephen Wilkes © Timothy O’Connell

Kunci kepada parti yang hebat adalah untuk mengenali tetamu anda – jika mereka vegan, rancang menu dengan sewajarnya. Memulihkan alkohol? Hidangkan pilihan yang sesuai. Makanan yang baik adalah sesuatu yang unik. Ia boleh menjadi makanan Korea atau pesta keju yang sangat bagus. Anda tidak pernah mahu ia berasa seperti medan selera. Perkenalkan orang ramai kepada makanan dan minuman istimewa. Château d’Yquem sentiasa idea yang bagus pada penghujung malam.

Apabila saya perlu berasa terinspirasi, Saya berjalan – di dalam hutan berhampiran rumah saya di Connecticut, di jalan-jalan bandar atau di Ravello, di mana anda berasa dekat dengan syurga seperti yang boleh dilakukan di bumi. Saya juga mendapat idea parti daripada rancangan TV, majalah, pengiklanan dan daripada anak-anak saya.

Apl kegemaran saya ialah Waze, yang telah mengubah hidup. Sama ada saya di Asia atau Eropah atau di belakang teksi di NYC, saya perlu tahu ke mana saya pergi pada setiap masa. Saya juga agak bergantung pada Net-a-Porter, kerana saya cenderung untuk memerlukan sesuatu dengan segera. Dan saya mempunyai apl Air France pada telefon saya, untuk memastikan saya dikemas kini dalam perjalanan ke JFK.

Seorang artis yang karyanya saya akan kumpulkan jika saya boleh ialah Cindy Sherman. Saya suka cara dia mengambil watak yang berbeza; Saya melakukan ini dalam kerja saya sendiri kerana saya sentiasa memainkan peranan yang berbeza mengikut pelanggan atau tetapan saya. Saya juga ingin mengumpul Jasper Johns – terutamanya lukisan bendera Amerikanya. Saya adalah orang yang paling patriotik yang pernah anda temui.

Selendang YSL sutera berbingkai Lee © Timothy O’Connell

Karya seni yang mengubah segala-galanya untuk saya adalah oleh Sylvia Weinstock. Dia seorang pereka kek yang membuat ciptaan yang paling hebat dan kami menjadi kawan rapat semasa saya menganjurkan majlis perkahwinan. Dia memberi impak yang besar kepada saya kerana dia berani dan tidak menyesal serta menekankan kepentingan kesetiaan.

Muzik terbaik untuk menggerakkan orang ramai perlu menarik minat beberapa generasi. Mulakan sekolah lama dan jadikan pesta tarian. Parti yang hebat harus berubah dari semasa ke semasa. Pada Majlis Makan Malam Negeri di Rumah Putih baru-baru ini, kami selesai dengan pemuzik jazz Jon Batiste, yang membawa unsur suka bermain pada malam itu. Semua orang keluar ke lantai tarian, tanpa mengira bahasa apa yang mereka pertuturkan.

Meja sisi katilnya, dengan salah satu daripada sepasang lampu Murano vintaj ditemui di pasar lambak Paris, serta karya seni anaknya © Timothy O’Connell

Cenderahati terbaik yang saya bawa pulang ialah sepasang lampu vintaj Murano yang saya beli di Marché aux Puce bertahun-tahun yang lalu. Saya seorang pengumpul dan membeli barang untuk disimpan sepanjang hayat saya. Lampu ini terletak di atas meja di apartmen saya, tetapi kini ia mempunyai warna hitam.

Guru kecantikan dan dandanan saya ialah Steven Rice, yang membuat rambut saya – kedua-dua potongan dan warna – dan solekan saya. Saya bertemu dengannya semasa saya berada di Mexico melakukan perkahwinan dan kami berkawan sejak itu. Dia datang ke rumah saya pada waktu ganjil dan juga memotong rambut anak-anak saya.

‘Saya mengagumi orang yang mempunyai rasa diri dan sudut pandangan yang kuat’ © Timothy O’Connell

Podcast yang saya sedang dengar adalah Kajian Perniagaan Harvard‘s IdeaCast, yang menampilkan pemikir keusahawanan; dan Deepak Chopra Potensi Tidak Terhinggauntuk gabungan luas tetamu yang bercakap tentang menjalani kehidupan yang bermatlamat.

Dalam kehidupan lain, saya pasti begitu seorang arkitek – turun tangan. Saya suka perkara yang tidak sekejap dan membawa kegembiraan selama-lamanya; bangunan berbuat demikian. Mereka tahan ujian masa dan boleh bertindak sebagai tempat yang mengalu-alukan dan melindungi.

Objek yang saya tidak akan pernah berpisah ialah karya seni Alan Shields. Ia berkeluasan kira-kira 14 meter persegi dan diperbuat daripada Plexiglas jernih serta cebisan permaidani dan benang, serta mempunyai cermin di belakang yang menonjolkan keseluruhannya. Ia terletak di sebelah kabinet Pierre Cardin vintaj dari tahun 70-an dan saya suka kontras bahan.

Nasihat terbaik yang pernah saya terima adalah untuk menjadi berani. Ibu saya sentiasa memberi contoh. Dia datang ke negara ini dan tidak boleh membaca atau menulis bahasa Inggeris, dan sentiasa menekankan kepentingan merendah diri dan berpijak. Dia memberi kami anak-anak pendidikan dan kehidupan yang kami ada hari ini, dan dia adalah gambaran keberanian.

totobet.sgp

pengeluaran sidney siang ini

pengeluaran sidney hari ini

keluar hk

keluaran semua togel hari ini