site

Perkara yang kami gemari di Milan Design Week

Galeri Nilufar

Pengasas Nina Yashar melihat “The Bright Side of Design” dalam paparan seni dan pencahayaan yang mempesonakan daripada sarjana dan pereka kontemporari masa lalu yang dibentangkan di Depot Nilufar di Viale Vincenzo Lancetti dan galerinya di Via della Spiga. Depot gua adalah latar belakang perabot menonjol yang meriah, termasuk meja berwarna pelangi oleh Filippo Carandini dan tempat duduk Macaron berjalur Gal Gaon. Poikilos juga menarik: koleksi perabot resin cecair berwarna-warni daripada duo reka bentuk Objects of Common Interest. Dan Osanna Visconti menyediakan pemutar kepala dalam bentuk Candelier Hutan Buluh gangsanya.


Beyond the Surface oleh SolidNature x OMA

Dinding onyx terbuka untuk menampakkan ruang marmar hijau zamrud

Dinding onyx terbuka untuk mendedahkan ruang marmar hijau zamrud © Marco Cappelletti

Pemasangan SolidNature x OMA di taman apartmen Brera © Marco Cappelletti

Salah satu rancangan yang paling diperkatakan datang daripada jenama batu Belanda SolidNature dan amalan seni bina OMA – kedua-duanya telah bekerjasama dalam projek terdahulu seperti Fondazione Prada. Alam ajaib mereka terbentang di ruang bawah tanah dan taman kediaman persendirian di daerah Brera di bandar ini: pengembaraan pengalaman di mana monolit digantung dari siling dan dinding onyx dibuka untuk menampakkan bilik marmar hijau zamrud. Di taman, meja dan bar batu bergraduat warna oleh Sabine Marcelis memberikan kesan yang memberi kesan.


Anugerah Reka Bentuk Lexus 2023

Jaket Fog-X oren neon Pavels Hedström direka untuk persekitaran padang pasir © Ihsan Lexus

Sekilas tentang masa depan daripada enam orang muda yang cemerlang. Pemenang anugerah termasuk jaket Fog-X berwarna jingga neon Sweden, Pavels Hedström, direka untuk persekitaran padang pasir, yang berubah menjadi khemah sambil juga bijak menangkap air (melalui lampiran seperti layar) untuk bekalan minuman. Taman Kyeongho Korea dan Beg Sifar Yejin Heo menangani masalah sisa plastik, mencipta pembungkusan untuk pakaian dengan beg larut air alginat yang dialas detergen kertas, yang larut apabila dibuang ke dalam mesin basuh, mencuci pakaian secara mampan sambil menghapuskan sisa. Jiaming Liu dari China menyampaikan Pelembap Tanah Liat Cetaknya, diperbuat daripada sisa seramik kitar semula; manakala duo reka bentuk yang berpangkalan di AS Temporary Office melancarkan teka-teki topografi 3D yang direka untuk orang cacat penglihatan.

Pemenang anugerah generasi seterusnya mungkin menjadi jutawan generasi seterusnya: setiap finalis diberi mentor untuk mengubah idea mereka menjadi prospek yang berdaya maju secara komersial – aplikasi Zero Bag, misalnya, turut diterokai untuk membungkus buah-buahan dan sayur-sayuran – dan acara itu, yang diadakan di dalam bangunan Superstudio Più seperti penyangkut Tortona, menyediakan titik perbincangan untuk Lexus Electrified Sport jenama itu – sebuah kenderaan konsep serba elektrik dengan teknologi canggih seperti nanoteknologi yang membersihkan udara dalam bahagian dalam.


Dimorestudio senyap dan Tidak masuk akal

Dimorestudio meningkatkan ante untuk ulang tahun ke-20 di Milan dengan sepasang pameran. senyap ialah biografi visual studio di ibu pejabat Dimorecentrale yang baharu, manakala Tidak masuk akal ialah campur tangan reka bentuk di sebuah apartmen di Via Solferino, mengubah enam bilik menjadi satu siri set tidak masuk akal yang dilengkapi dengan karya agung daripada Galleria Massimo Minini bersama karya artis muda. Pemandangan bunyi atmosfera mencipta suasana teater ketika seseorang menuruni lubang arnab Dimore – dan jauh melampaui zon selesa reka bentuk dalaman konvensional ke dalam ensembel perabot dan seni yang mengagumkan.


Sambungan Itali

Kerusi pusing Dulcis, Sistem Rak La Tour dan lampu boleh dicas semula Trinitas © Ihsan Ginori 1735

Domus Collection Conterie lampu lantai © Ihsan Ginori 1735

Ini adalah festival kerjasama Itali yang hebat, terutamanya tiga jenama warisan yang digemari. Pembuat porselin Ginori 1735, ahli kaca Venetian Barovier&Toso dan rumah fabrik koleksi Domus Rubelli menggabungkan satu siri perabot dan aksesori moden buatan artisan yang direka oleh Luca Nichetto. Yang menonjol termasuk lampu lantai Conterie seperti totem – lukisan reka bentuk pada kepingan porselin yang ditemui dalam arkib Ginori 1735 dan dibuat dalam kaca dan porselin yang ditiup tangan.

Kerusi Dezza Gio Ponti dalam fabrik Redevance © Alessio D’Aniello

Di seberang bandar, Poltrona Frau mempersembahkan Duo, kerjasama dengan jenama perabot artisanal Ceccotti Collezioni yang memuncak dalam satu siri siluet retro yang direka oleh Roberto Lazzeroni (yang akan dilancarkan di UK bulan depan di Design Center Chelsea Harbour). Walau bagaimanapun, kemuncak di sini untuk pencinta Gio Ponti ialah penyingkapan edisi semula kerusi berlengan Dezzanya yang dilapisi dalam fabrik Redevance yang tidak pernah dilihat sebelum ini – reka bentuk yang diambil sampel daripada salah satu corak grafik Ponti sendiri.

Jenama reka bentuk Itali Molteni&C kembali ke festival itu dengan koleksi perabot luar rekaan Vincent Van Duysen serta kerusi Porta Volta oleh arkitek Switzerland Herzog & de Meuron. Akhir sekali, Cassina meraikan ulang tahun ke-50 Koleksi Cassina iMaestri – koleksi edisi semula sarjana seperti Le Corbusier, Pierre Jeanneret dan Charlotte Perriand – dengan pameran di Palazzo Broggi.


Reka bentuk demokratik Ikea selama 80 tahun

Ikea mengambil alih bangunan Padiglione Visconti di Tortona untuk reka bentuk retrospektif yang boleh diakses sejak tahun 60-an, dihantar dari muziumnya di Älmhult, Sweden. Jenama itu juga melihat ke masa hadapan, mempersembahkan koleksi peralatan tempat tidur, perabot dan aksesori Nytillverkad baharunya, yang mengemas kini reka bentuk kenangan masa lalu dalam warna terang untuk meraikan ulang tahun ke-80 gergasi peralatan rumah itu. Menurut pengarah urusan Ikea Sweden, Fredrika Inger, ini adalah yang pertama dalam siri pelancaran yang dirancang dalam beberapa tahun akan datang: “Kami akan mengeluarkan perabot rumah yang dipilih dengan teliti daripada arkib reka bentuk kami, dikemas kini untuk dipadankan dengan pandangan berani generasi akan datang,” dia berkata.


Pek fesyen

Sofa Binda dan kerusi berlengan Louis Vuitton Object Nomades Raw Edges © Ihsan Louis Vuitton

Orang ramai fesyen mengadakan pengambilalihan bandar. Perlumbaan keenam Louis Vuitton’s Objets Nomades di Milan adalah bola disko yang bergemerlapan, burung kertas yang menyelam mendalam ke dalam reka bentuk, menawarkan 10 keping baharu daripada reka bentuk kandangnya. Profil lengkap sofa dan kerusi berlengan Binda Raw Edges adalah menyerlah, manakala kerusi Disco Cocoon berpakaian mozek kaca edisi terhad Campana bersaudara mendapat banyak tindakan media sosial. Jenama itu juga melancarkan Kabinet Keingintahuan Marc Newson – kerja semula batang Louis Vuitton, dengan bahagian dalam dibahagikan dengan kiub simpanan kulit serba boleh. Bola disko muncul semula di Missoni dalam pemasangan yang diselingi oleh pouffe Panettone dan Ciambellone berbentuk donat yang memaparkan cetakan tandatangan jenama serta fabrik Nastri baharu.

Permaidani Hermès Cordélie Arçon © Maxime Tetard

Loewe menunjukkan tafsiran semula artisan bagi kerusi kayu tradisional Welsh © Ihsan Loewe

Fendi tampil bergaya dengan hampir sedozen reka bentuk baharu, termasuk sofa Taiko oleh Piero Lissoni, kerusi Ottavia milik Cristina Celestino dan rekaan semula loket Artichoke Louis Poulsen dalam kaca kuning. Hermès mengambil alih La Pelota untuk mempersembahkan koleksi rumah yang bersih dengan bahan yang indah. Dior bekerjasama dengan Philippe Starck untuk mempersembahkan kerusi Monsieur Dior dan Miss Dior Sweet dalam persembahan mengasyikkan yang menarik ramai orang. Loewe memberi penghormatan kepada kerusi kayu Welsh di pemasangan Palazzo Isimbardi yang menampilkan 30 lelaran yang dibayangkan oleh artisan.

Armani Casa mempamerkan reka bentuk baharu di Palazzo Orsini HQ © Ihsan Armani Casa

Kraf terkenal Tod dengan kerjasama jurugambar Tim Walker di Le Cavallerizze Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia; Dolce & Gabbana mempersembahkan penglihatan dalam lemon di pemasangan Limonaia oleh Antonio Aricò; Etro menunjukkan enam selimut berinspirasikan permaidani; Versace mempamerkan sofa Zensationalnya dalam pemasangan kotak hitam; Zegna bekerjasama dengan Microsoft untuk memperkenalkan perkhidmatan digital yang menawarkan berbilion-bilion konfigurasi peribadi pakaian riadah mewah, dan Armani menarik diri, membuka kepada orang ramai buat kali pertama Palazzo Orsini HQ, di mana ia mempamerkan koleksi luarnya yang pertama.


Gubi di Bagni Misteriosi

Kerusi Oca oleh pereka fesyen Arthur Arbesser © Ihsan Gubi

Gubi membuat percikan dengan reka bentuk yang berlaku di Bagni Misteriosi lido ikonik tahun 30-an, tempat yang sangat sejuk untuk merasai perabot dalaman dan luarannya. Ekstravaganza pelbagai pengalaman jenama itu termasuk TEN: Beyond the Beetle – sepuluh tafsiran reka bentuk ikoniknya oleh GamFratesi dalam pameran yang disusun oleh Marco Sammicheli, yang termasuk kerusi Oca yang luar biasa oleh pereka fesyen Arthur Arbesser. Reka bentuk perabot dan pencahayaan baharu yang tersebar di seluruh kawasan termasuk Kerusi Ruang Istirahat Luar yang dibarisi bersih oleh Mathias Steen Rasmussen, satu siri meja seramik cantik oleh OEO Studio, dan versi mudah alih lampu Seine Space Copenhagen.


Tandatangan Berganda

Kerusi antropomorfik José Luis Álvarez di Doppio Firma 2023 di Palazzo Litta © Luca Rotondo

Yayasan Michelangelo berpindah ke keindahan barok yang mempesonakan, Palazzo Litta, untuk bermain-main melalui inovasi artisan, yang mempersembahkan reka bentuk oleh kreatif seperti Adam Nathaniel Furman, Atelier Biagetti dan Jaime Hayon. Bar kreativiti telah ditetapkan tinggi: daripada contoh skrin lipat, termasuk ciptaan Zig Zag Zoe Piter, kepada kerusi rotan menyapu dengan tangan dihulurkan ke tangan dan kaki seperti manusia oleh José Luis Álvarez, aksesori meja kaca yang menggembirakan dalam bentuk kanak-kanak. bentuk organik, dan Kerusi Armadillo yang menarik oleh Adriana Gómez Navarro.


Bentuk air – dan cahaya

Shaped by Water, pantulan air oleh gergasi teknologi Google dan artis Amerika Lachlan Turczan © Ihsan Google

Sebuah bilik di pameran The Art of Light Elle Decor

Dua persembahan menonjol – Dibentuk oleh Air (kerjasama gergasi teknologi Google dengan artis Amerika Lachlan Turczan) dan Elle Decor Italia Seni Cahaya – menguatkan keajaiban unsur-unsur semula jadi. Bertempat di bangunan perindustrian ganti di bandar, Dibentuk oleh Air membawa pelawat ke bilik yang dipenuhi dengan besen keluli tahan karat di mana bunyi digunakan untuk “mengukir” air dalam persembahan dramatik yang turut mendedahkan pengaruh air pada reka bentuk perkakasan Google. Sebaliknya, pengunjung ke Seni Cahaya, bertempat di Palazzo Bovara yang bersejarah, telah diterajui melalui beberapa siri dalaman meneroka bagaimana cahaya boleh mengubah suasana rumah. Langsir bermotor dibuka dan ditutup untuk mewakili siang dan malam, kelengkapan lampu menjadi objek arca penghargaan di sepanjang jalan, manakala ruang yang dipenuhi warna terpesona dalam tetapan yang mengubah mood.

resil sgp

sidney pengeluaran sidney

sdy hari ini togel

togel hkg 2021 hari ini keluar live result

totobet.net singapore