site

Pertempuran berlaku di Myain dan Hội Lin; Kira-kira 4,000 pelarian pulau tengah memerlukan bantuan – DVB

Batalion Daerah Ganggo (15, 16, 17)-YRA berkata bahawa kolum majlis tentera telah diserang sebanyak 5 kali pada 15 dan 16 Mac di Perbandaran Thilin, Wilayah Magway, dan terdapat banyak mangsa yang terkorban.

Pemimpin YRA-Thilin Thing Zaw berkata bahawa konvoi tentera yang datang dari bandar Pakukku ke bandar Thilin telah diserang oleh lombong di ladang lombong antara Thilin dan Brahmin pada 15 Mac.

Pada hari yang sama, pada 1:00 tengah hari, 26 orang terbunuh dan ramai yang cedera dalam serangan periuk api kedua ke atas konvoi tentera yang berlindung di bawah pokok asam jawa di selatan kampung Shwe Gontai.

Selepas itu, kira-kira jam 4:30 petang hari itu, platun Majlis Tentera yang berkhemah di Kampung Shwe Gontai dan keluar membuat rondaan melepaskan tembakan dan menyerang, membunuh 3 dan mencederakan 4.

Pada 16 Mac, kira-kira jam 4:00 petang, 2 orang terbunuh apabila kolum yang pulang dari kem di kampung Shwe Gontai diletupkan ketika membersihkan lombong, kata Encik Zaw.

Pada pukul 5:00 petang hari itu, kumpulan pertahanan tempatan menyerang sekumpulan 50 tentera, membunuh 7 dan mencederakan ramai.

Pada pagi 17 Mac di Perbandaran Myain, Magway, 1 askar PDF terbunuh dalam pertempuran di kem Well2 ladang minyak Kyaukap. Myain Pakafa berkata, 4 orang cedera.

Kem itu diserbu sekitar jam 6:30 pagi semalam, dan walaupun tentera mungkin cedera, ia tidak diketahui, kata komander Batalion Pertama Batalion Myain Pak Kaf.

Kem medan minyak Telaga 2 dibina dengan bunker yang kuat, jadi ia boleh diserang dari jarak dekat, tetapi kem itu tidak dapat ditangkap kerana serangan udara.

Mejar Laya berkata, 1 askar Batalion Pertama, Divisyen 1 Batalion Myain Pakaf terbunuh dan 4 cedera dalam serangan udara oleh tentera sebanyak 3 kali.

Beliau juga berkata, salah seorang anggota tentera yang cedera telah diberi rawatan kecemasan kerana dalam keadaan serius dan bercadang untuk memindahkannya untuk rawatan.

Serangan itu diketuai oleh Tentera Black Panther dan 35 pasukan pertahanan tempatan bersama-sama menyerang, dan 7 anggota majlis tentera terbunuh, kata Tentera Black Panther.

Dilaporkan bahawa kira-kira 4,000 penduduk telah melarikan diri ke tempat selamat sejak 7 Mac, kerana tentera telah beroperasi di kawasan Pulau Re Leng di Perbandaran Resa Tulu, Wilayah Magway dan Perbandaran Myoung Myo, Wilayah Sagaing.

Seorang penduduk Kampung Shwe Lham berkata, bermula 7 Mac lalu, 2 konvoi memasuki kawasan itu dari tepi Kampung Bong Gung dan Kampung Min Tan.

Ketika majlis tentera datang menembak dengan senjata besar dan senjata kecil, Lembing Emas, kampung baru kamu cantik hanya sungai pertemuan Bukit Duri, dahan kunyit sekeping emas ikan Poppy mencari mutiara kaki gajah Penduduk ladang jambu batu dan kampung Mundun melarikan diri.

Salah seorang dari orang-orang yang meninggalkan tempat itu berkata, “Saya terpaksa melarikan diri dengan hanya membawa satu helai pakaian kerana saya mendengar bahawa tiang telah tiba. Memandangkan musim panas, mereka merasa panas pada waktu siang dan cuaca sejuk pada waktu malam kerana tidak mempunyai tempat berteduh,” katanya.

makanan untuk orang yang melarikan diri dari perang, pakaian selimut, kelambu bantal tempat perlindungan Dia berkata kerana dia memerlukan ubat dan penjagaan kesihatan yang lain.

Pengeluaran HK Hari Ini Result HK Togel Sidney Hari Ini SGP Hari Ini Data Sidney Hari Ini Pengeluaran Sydney