site

Sapu Bersih Perak U19 | Persatuan Badminton Northumberland

Terdapat penyertaan kecil tetapi berkualiti dalam Perak U19, kali pertama kami mengadakan kejohanan BE Silver dalam kumpulan umur ini, dan terdapat banyak kejayaan untuk penduduk tempatan. Tim Bodani memenangi perseorangan dan beregu bersama James Dodd tetapi dihalang daripada menjadikannya treble oleh Lucy Dodd dan Dan Kemp dari Cumbria yang memenangi acara campuran dan Lucy juga memenangi perseorangan tanpa kehilangan satu set. Ellen Davison turut menang dalam acara beregu wanita bersama Molly Whitaker dari Yorkshire dan naib juara bersama Tom Hunt dalam acara campuran.

Kedua-dua Tim Bodani, pilihan 3/4, dan Tom Hunt memenangi kumpulan mereka tetapi kemuncaknya adalah kumpulan F di mana setiap permainan yang dimainkan pergi ke 3 set dan terdapat dua pemain tempatan bersaing untuk tempat teratas dalam Ryan Cockett dan Jamie Grant tetapi dalam akhirnya ia adalah Matthew Ellis dari Surrey yang menang pada kiraan balik pada perbezaan mata.

Tim kemudian mengatasi Tom pada suku akhir sebelum menewaskan Dan Kemp dari Cumbria pada separuh masa, 21-17 pada perlawanan ketiga, dan Ethan Fox dari Yorkshire pada perlawanan akhir dalam straight set.

Tim Bodani & James Dodd – Pemenang Beregu Lelaki

Tim lebih berjaya dalam acara beregu apabila dia dan James Dodd menjuarai kumpulan mereka tanpa kehilangan satu set sebelum memenangi perlawanan akhir dengan selesa dalam dua set. Sementara itu, Lucy Dodd membawa segala-galanya di hadapannya dalam acara perseorangan dengan selesa tanpa kehilangan satu set dan Ellen Davison, yang digandingkan oleh Molly Whitaker dari Yorkshire, juga merupakan pemenang yang selesa dalam beregu wanita, mengalahkan Charlotte Graham dan Yawei Li dari Yorkshire dalam muktamad.

Ellen Davison & Molly Whitaker – Juara Beregu Wanita

Campuran telah melihat di atas kertas sebagai acara terdekat pada hari itu dan ia tidak mengecewakan. Pilihan permainan awal menyaksikan Tim dan Charlotte hanya terlepas Ben & Molly Whitaker 21-16, 22-24, 19-21 dan, malangnya bagi Tim, masalah Achilles kemudian memaksanya menarik diri. Tom Hunt dan Ellen menewaskan Whitakers dalam 3 set sebelum tewas kepada Dan Kemp dan Lucy Dodd mencipta perlawanan akhir yang menarik antara dua set terakhir.

Dan dan Lucy memenangi yang pertama sebelum hanya tewas 25-23 pada yang kedua. Kembali mereka datang dan, walaupun tentangan bersemangat daripada Yorkies, mereka bertahan untuk mengambil penentu ke 16 yang bermakna Tom dan Ellen adalah naib juara.

Lucy Dodd & Dan Kemp

Dengan hanya Tim dan James yang terkeluar daripada kumpulan umur ini tahun depan, ia sudah pasti petanda yang baik untuk meneruskan dengan Perak Bawah 19 pada tahun-tahun akan datang.

Entri ini telah disiarkan dalam Pertandingan Junior, Berita. Penanda halaman pautan kekal.

Keluaran Hongkong

HK Prize

Togel Singapore

SGP Hari Ini

Data Sidney Hari Ini

Keluaran Sydney