site

Schitt’s Creek memenuhi fesyen tinggi: Dan Levy dan cermin mata baharu SS Daley

Steven Stokey-Daley mengenang tentang sepasang cermin mata pertama yang pernah dia miliki. “Ia tidak glamor sama sekali,” meringis pereka Liverpudlian berusia 25 tahun, pemenang kedua-dua Hadiah LVMH tahun lepas untuk pereka muda dan Anugerah Yayasan Majlis Fesyen British. “Bagaimanakah saya meromantikkan mereka dengan cara yang menyeronokkan?” Dia beralih kepada Dan Levy, yang terkenal kerana memenangi anugerah Sungai Schittyang ditulis, dihasilkan dan dibintanginya.

“Dan – awak kenal Asda?”

“Yeah?” balas Levy yang berusia 39 tahun, terketar-ketar. Asda, rangkaian pasar raya British yang terkenal, pastinya berada di seluruh dunia jauh dari Toronto yang berasal dari Levy, tetapi dia terlalu cerah Kanada untuk melemahkan mood. Stokey-Daley, sementara itu, tidak terpengaruh. “Itu adalah cermin mata pertama saya – daripada pakar optik Asda.”

“Hebat,” Levy mengangguk.

“Saya benci mereka,” balas Stokey-Daley. Bingkai pertamanya adalah “sangat kejam”, dengan wayar 2000-an. “Saya berumur lapan tahun, dan mereka sangat mengerikan. Tetapi saya fikir ia memaksa saya untuk mencari kecantikan di tempat lain dengan cara yang lebih ghairah.

Levy mengeluh simpati. “Mengapa ia sentiasa bermula dengan bingkai wayar..?”

Dan Levy memakai DL Eyewear x SS Daley Charlton dalam Umber, $200, dan jaket sut Marlowe bulu kepar dan campuran kapas SS Daley Caley, £1,300, matchesfashion.com © Joshua Tarn

Stokey-Daley dan Levy telah bersidang hari ini di London bukan untuk sesi kaunseling tetapi perayaan. Bersama-sama mereka telah menghasilkan tiga pasang cermin mata yang berbeza, kerjasama antara jenama pakaian Stokey-Daley, SS Daley, yang amat dikagumi sejak ia dilancarkan pada 2020 kerana mengambil bahagian dalam percintaan Inggeris, dan Levy’s DL Eyewear, yang diasaskan pada 2013. The Cloudsley, the Lonsdale and Charlton (dinamakan sempena dataran utara London berhampiran tempat tinggal Stokey-Daley) adalah klasik, mudah diakses dan sedikit sipi – tidak seperti pencipta genial mereka.

Levy – peminat fesyen yang gemar, dilihat beberapa kali di barisan hadapan Loewe – dan Stokey-Daley telah menghantar mesej penghargaan antara satu sama lain di Instagram apabila rakan bersama, penggaya Harry Lambert, mencadangkan mereka bekerjasama. “Saya sesuai untuk koleksi AW22 saya,” kata Stokey-Daley, “dan saya berkata kepada Harry, ‘Bolehkah anda mencarikan saya cermin mata vintaj?’ Kami tidak menemui apa-apa yang baik sama sekali.” Ini amat menjengkelkan bagi pereka, yang cermin mata adalah intrinsik kepada penglihatannya: “Saya melukis setiap rupa dengan cermin mata – saya selalu mempunyai.”

Stokey-Daley memakai DL Eywear x SS Daley Cloudsley Optical, $200.  Jaket sut Wroe dari wol SS Daley dan campuran kapas, £1,200, dan seluar padanan, £700.  Levy memakai DL Eyewear x SS Daley Cloudsley dalam Khaki, $200.  Jaket Archie kapas SS Daley, £763, matchesfashion.com, dan seluar korduroi Jacob, £500.  Kasut Malone Souliers Jean, £425
Stokey-Daley memakai DL Eywear x SS Daley Cloudsley Optical, $200. Jaket sut Wroe dari wol SS Daley dan campuran kapas, £1,200, dan seluar padanan, £700. Levy memakai DL Eyewear x SS Daley Cloudsley dalam Khaki, $200. Jaket Archie kapas SS Daley, £763, matchesfashion.com, dan seluar korduroi Jacob, £500. Kasut Malone Souliers Jean, £425 © Joshua Tarn

Cermin mata adalah sebahagian daripada jenama Levy seperti juga Stokey-Daley’s – mungkin lebih daripada itu. Dia juga masih ingat pasangan pertamanya dengan emosi yang bercampur-campur: “Mereka adalah jenis wayar hitam yang sangat besar… Saya tidak tahu apa mereka. Dan fakta bahawa ibu bapa saya meletakkan saya di dalamnya dan menghantar saya ke sekolah dan berfikir, ‘Kami melakukan yang terbaik untuk anak kami’, benar-benar menakutkan.” Dia terpaksa membeli cermin mata hitam dan meletakkan kanta preskripsinya sendiri. Dan apabila dia menjadi terkenal sebagai hos di MTV Canada, bingkainya telah menjadi tanda dagangan.

“Mereka menjadi besar secara lucu, ” katanya. “Saya rasa sekitar tahun 2006 atau 2007, semakin besar cermin mata yang anda pakai, semakin sejuk – dan sekarang, jika difikirkan semula, saya tidak jelas…” Ia menjadi sebahagian daripada identitinya sehingga apabila dia datang untuk memainkan watak David dalam Sungai Schitt, dia memilih untuk tidak memakai cermin mata, untuk memberi sedikit jarak. “Ia adalah cara yang baik untuk melangkah keluar dari diri saya, kerana saya cenderung menyukai bingkai berat yang bagus.” Apabila DL Eyewear mula-mula dilancarkan, titik harga boleh diakses oleh peminat zaman MTVnya dan bingkainya adalah uniseks, “kerana saya fikir ia adalah cara yang pelik untuk mengehadkan cara orang mengekspresikan diri mereka”. Setiap bingkai mempunyai tulisan “Lihat Dengan Cinta” dan setiap tahun DL Eyewear menyumbangkan peratusan keuntungan kepada LISC (Perbadanan Sokongan Inisiatif Tempatan), yang menawarkan bantuan kewangan kepada perniagaan kecil dalam komuniti yang kurang mendapat perkhidmatan dari segi sejarah.

Steven Stokey-Daley memakai DL Eyewear x SS Daley Cloudsley di Khaki, $200. Baju pijama James sutera pakai SS Daley, £500 © Joshua Tarn

Penciptaan bingkai adalah sangat mudah. Bagi Stokey-Daley, yang mengembangkan perniagaannya sendiri secara perlahan-lahan, ini adalah percubaan pertamanya selain daripada pakaian siap pakai. Pereka bentuk itu membawa bersama rujukan teras yang telah memberi inspirasi kepada koleksinya setakat ini, dan “ia lucu”, katanya, “kerana kebetulan terdapat banyak cermin mata dalam imej itu.”

Akhirnya, Diana, Puteri Wales, yang secara tidak dijangka menggemari bingkai tebal, dan David Hockney adalah pengaruh dominan dalam produk akhir – namun banyak lagi yang bersembunyi di dekat permukaan. “Gloria Steinem, Elvis Presley dan Paul Newman sentiasa berada di dalam dan di sekeliling otak saya,” kata Levy. Penampilan Steinem yang tersendiri kekal bersamanya, dia berkata, “kerana ia tidak berasa dipaksa – ia tidak jujur” (aktivis itu pernah menghantar nota kepada Levy yang berbunyi “Terima kasih kerana memikirkan saya”). Bagi Stokey-Daley, ini semua tentang Yves Saint Laurent: “Dia adalah antara orang pertama yang membuat cermin mata berasa sangat seksi.”

Ideanya ialah anda boleh membeli ketiga-tiga bingkai (setiap satu pada harga $200) dan pasangkannya secara bergilir, atau pilih sahaja yang sesuai dengan personaliti anda. Charlton berbentuk segi empat sama, kata Levy, “sepenuhnya abadi”, “bingkai selamat gagal”; Cloudsley bulat dengan bangganya “berubah, bergantung pada siapa yang memakainya”; dan Lonsdale yang “seperti perisai” membawakan drama itu.

Dan Levy memakai DL Eyewear x SS Daley Lonsdale dalam Tortoise, $200. Jaket sut Marlowe dari bulu SS Daley dan campuran kapas campuran kapas, £1,300, matchesfashion.com. Kasut Malone Souliers Jean, £425. Steven Stokey-Daley memakai DL Eyewear x SS Daley Charlton dalam Umber, $200. Kemeja tuala-teh vintaj yang dikitar atas SS Daley, matchesfashion.com. Kasut Jean patchwork SS Daley x Malone Souliers, POA © Joshua Tarn

“Apakah item lain dalam hidup anda yang anda pakai secara konsisten seperti cermin mata anda?” tanya Levy © Joshua Tarn

“Saya mempunyai seketika ketika saya berjalan melalui Hotel St Pancras musim panas lalu, memakai Lonsdale, dan saya memakai baju sutera mengalir, dan saya fikir, ‘Ini memang mempunyai Teratai Putih tenaga,’” kata Stokey-Daley. (Hari ini, dia menggunakan bingkai bulat klasik yang lebih tenang, manakala Levy beralih ke Lonsdale untuk mempamerkan kualiti lancangnya.) Levy samar-samar untuk memanggilnya sebagai bingkai “personaliti”. “Ia bergantung pada siapa yang memakainya, kerana itulah perkara yang menakjubkan dengan cermin mata: ada orang yang boleh memakai bingkai yang sangat dramatik dan menjadikannya kelihatan sangat kasual, dan kemudian ada orang yang boleh memakai bingkai yang benar-benar kasual dan menjadikannya kelihatan sangat dramatik. ”

Julat berfungsi untuk menggariskan sejauh mana cermin mata telah dicapai. “Orang ramai tidak melihat cermin mata sebagai aksesori,” kata Levy. “Mereka melihatnya sebagai perkara praktikal yang perlu mereka lihat. Dan sungguh mengagumkan, bersama syarikat saya sejak beberapa tahun lalu, melihat orang ramai mengubah cara mereka melihat cermin mata itu kepada mereka.” Titik harga DL yang lebih rendah membolehkan, dia berharap, untuk beberapa pembelian: dia menyukai idea “mengumpul, menukar cermin mata anda untuk mencerminkan mood anda, untuk menyerlahkan pakaian tertentu”.

“Watak Julia Louis-Dreyfus menyatakannya dengan menakjubkan Veep, apabila dia berkata bahawa ‘cermin mata adalah seperti kerusi roda untuk mata’,” kata Stokey-Daley. “Saya fikir ia memang terasa seperti itu di sekolah, terutamanya di England.” Tetapi sekarang, “ia berasa kurang seperti titik perpisahan dan perkara yang perlu diejek; ia merasakan sebahagian daripada almari pakaian”. Ia pasti menjamin pelaburan, mereka bersetuju. “Apakah barang lain dalam hidup anda – selain sepasang kasut dan seluar jeans – yang anda pakai secara konsisten seperti cermin mata anda?” tanya Levy.

Steven Stokey-Daley (kiri) dan Dan Levy di Suite Diraja di Hotel St Pancras di London. Stokey-Daley memakai DL Eyewear x SS Daley Cloudsley di Khaki, $200. Baju James sutera kitar atas SS Daley, £500. Levy memakai DL Eyewear x SS Daley Charlton dalam Umber, $200. Baju kapas SS Daley, £550 © Joshua Tarn

Namun tahap pelaburan mereka sendiri nampaknya berbeza-beza. “Pada ketika ini, koleksi saya tidak waras,” akui Levy. Dia tidak dapat memberikan angka yang tepat, tetapi “Saya baru-baru ini merawat diri saya dengan sarung tersuai, dan ia seperti sarung yang betul setinggi 3 kaki dengan laci.” “Wah,” kata Stokey-Daley, yang jelas tidak boleh bersaing. “Saya rasa ia sesuai dengan 100 pasang,” sambung Levy. “Saya sudah lama mengumpul, dan saya suka menyimpan segala-galanya, malah bingkai lama saya yang tidak akan saya pakai lagi – yang merupakan isu yang lain.”

“Adakah kes itu datang ke mana-mana dengan anda?” tanya pereka. Tidak, balas Levy – dia sebenarnya mempunyai satu lagi peranti mudah alih yang lebih kecil untuk perjalanan jauh, jadi dia “sentiasa mempunyai pilihan”. Tetapi Stokey-Daley masih tertumpu pada nombor 3 kaki.

“Saya akan sambung awak!,” kata Levy dengan ceria. “Ia orang dari Perancis. Mereka melakukan perkara tersuai, ia adalah perkara yang menyeluruh!” “Bunyinya bagus,” kata Stokey-Daley, “Saya akan melakukannya” – nampaknya tidak terpengaruh dengan penglihatan Levy yang tidak habis-habis.

DL Eyewear dengan SS Daley di thisisdl.com. ssdaley.com

sg totobet

pengeluaran sidney sidney

toto sidney

nomor keluar togel hongkong

keluaran semua togel hari ini, singapore