site

Surat editor HTSI: apabila Emma Watson masuk ke dalam DM saya

Emma Watson mula-mula menghubungi saya untuk bertanya tentang potensi ciri dalam HTSI melalui Instagram. Nah, ia adalah cara moden, jika agak tidak biasa bagi seorang pelakon dengan 70.4 juta pengikut dan pastinya legiun publisiti dan pembantu yang boleh dia tugaskan dengan kerja seperti itu. Dengan mengandaikan ia adalah sejenis penipuan, atau cuba menjangkiti komputer saya dengan virus, saya tidak mengklik pada mesejnya untuk bermula. Tetapi kemudian rasa ingin tahu menguasai diri saya dan saya membuka apa yang ternyata menjadi permintaan yang sangat rendah hati dan mencela diri sendiri.

Emma Watson bersama abangnya Alex, pengasas gin Renais © Rich Stapleton

Hasil surat-menyurat itu kini telah disatukan dalam cerita muka depan tentang projek terbaharunya, Renais, gin premium yang dilancarkan oleh abangnya Alex menggunakan kulit anggur sisa yang dikumpulkan dari ladang anggur Burgundy. Seperti yang diceritakannya kepada Alex Bilmes, pelancaran itu dalam beberapa cara adalah lanjutan logik dari rendaman seumur hidup dalam industri minuman – bapanya mula-mula tiba di Chablis “untuk memetik anggur” pada tahun 1987 dan Emma dibesarkan di dunia. Oleh itu, apabila Alex mula bercakap tentang pembuatan gin menggunakan lebihan produk yang dia mahukan dalam urusan keluarga.

Peranan itu juga telah membolehkannya memberi tumpuan kepada sesuatu selain lakonan. Selamanya dikaitkan dengan peranannya sebagai Hermione dalam Harry Potter, Watson telah hidup di bawah pemerhatian yang menghukum semasa hidupnya dewasa bahawa ia adalah satu keajaiban dia jauh dari waras. Pemerhatiannya tentang Hollywood, kehidupan seorang pelakon dan pengaruh yang menstabilkan keluarganya menjadikan pembacaan yang menarik; dia menyediakan gabungan keajaiban naif, idealisme dan cita-cita yang mencadangkan lebih banyak lagi yang akan datang.

Pengasas Ennismore Sharan Pasricha di hotel baharunya di Oxfordshire Estelle Manor

Pengasas Ennismore Sharan Pasricha di hotel baharunya di Oxfordshire Estelle Manor © Jake Curtis

Seorang lagi watak tunggal dan bercita-cita tinggi, Sharan Pasricha, pengasas konglomerat hospitaliti global Ennismore, duduk bersama Maria Shollenbarger sebelum pembukaan usaha baharunya, Estelle Manor. Lelaki di belakang hotel The Hoxton dan Gleneagles (yang, selepas pengubahsuaian radikalnya, memenangi hadiah Virtuoso untuk hotel terbaik pada 2022), Pasricha kini menawarkan percutian luar bandar untuk ahli peribadi dan tetamu Maison Estelle di barat Oxfordshire. Visinya untuk hospitaliti tidak mengenal had: portfolionya termasuk penginapan bajet, kawasan perlindungan bandar yang sejuk dan institusi tradisional dengan warisan yang panjang dan berkilau yang mesti dilindungi dan cuba dikembangkannya. Nampaknya tiada apa yang mengganggunya. Semasa dia memberitahu Maria: “Saya sentiasa menjadi pengendali. Saya sentiasa seorang lelaki yang berfikiran komersial yang kebetulan juga menyukai produk. Ia mungkin, anda tahu, lederhosen, atau jaket kulit, atau hotel.”

Amanda Feilding di rumahnya Beckley Park © Mark Anthony Fox

Akhir sekali, dalam tiga kumpulan individu yang luar biasa ini, kami bertemu Amanda Feilding, “Wanita Pertama LSD”. Beatrice Hodgkin pergi melawat Feilding di rumah keluarganya Beckley Park, sebuah rumah agam Tudor yang mempesonakan dari mana yayasan Feilding telah mengkaji kesedaran dan dadah psychedelic selama 25 tahun. Feilding membuat penyokong yang luar biasa: memerlukan jenis tertentu untuk mencuba trepana pada tengkorak anda sendiri menggunakan gerudi doktor gigi. Tetapi Bea mendapati bahawa wanita itu pernah dianggap sebagai hippie outlier kini telah menjadi pihak berkuasa utama dalam gelombang psychedelic baharu. (Mengenai nota yang manakah, adakah anda telah menyemak program kami di Festival FTWeekend di Washington DC pada 20 Mei? Kami akan membincangkan microdosing, psilocybin, ketamin dan LSD.)

Pengesanan kereta super di Knightsbridge © Dougie Wallace

Walau bagaimanapun, cerita kegemaran saya dalam ini, atau hampir mana-mana isu, melihat Rosanna Dodds membawa kita ke dunia pengesan kereta super. Saya mula-mula perasan perkara ini berlaku semasa merayau-rayau di Sloane Street lewat musim panas lalu dan melihat kumpulan lelaki muda di selekoh jalan berkerumun di sekeliling kereta yang sangat jazzy. Mereka menyusur lalu lintas, mempertaruhkan keselamatan peribadi mereka untuk mendapatkan gambar mereka. Ingin tahu sama ada ini fenomena, saya meminta Rosie untuk mencuba dan mengesan beberapa pengesan. Berikutan penyiasatan selama enam bulan di mana dia cuba menembusi dunia pelik, pemalu publisiti, dan dipenuhi testosteron ini.

Ia jelas bahawa superspotter yang berjaya boleh membuat wang yang mencukupi untuk membeli kenderaan super miliknya sendiri. Dan, sangat mengecewakan penduduk tempatan, Kensington kekal sebagai tempat perburuannya yang menggembirakan. Saya suka mendedahkan orang yang taksub yang menyimpan perniagaan mereka sepenuhnya untuk diri mereka sendiri. Rosie menawarkan pandangan yang cemerlang dan sangat lucu tentang subbudaya yang jarang berlaku, rahsia dan kadangkala kontroversial di jalanan kami.

@jellison22

Surat berita HTSI

Untuk mendapatkan HTSI yang terbaik terus ke peti masuk anda, daftar ke surat berita kami di ft.com/newsletters

result+sgp

pengeluaran sidney sidney

sydney.togel

bukaan hk hari ini

data hk hari ini