site

Surat editor HTSI: gaya perkahwinan (alternatif) istimewa

Editor HTSI Jo Ellison © Mary Andrew

Minggu ini kami meraikan gaya perkahwinan kedua yang istimewa, dan menawarkan pilihan alternatif pada beberapa shibboleth yang lebih tradisional yang membentuk pesta perkahwinan. Bermula dengan berlian: selama beberapa dekad, cincin pertunangan klasik telah ditakrifkan oleh solitaire – set berlian putih berkilauan tunggal, sekerap tidak, pada jalur platinum. Gaya itu hampir tersebar di jari tunang selama beberapa dekad sehingga perkahwinan Putera dan Puteri Wales – cincin pertunangan biru nilamnya (sebelumnya dimiliki oleh Diana, Puteri Wales) memulakan trend untuk tetapan yang lebih vintaj. serta batu berwarna.

Cincin Helang Koleksi Harry Winston kuning dan putih berlian putih ditetapkan dalam emas dan platinum, POA

Harry Winston kuning dan berlian putih New York Collection Cincin Eagle ditetapkan dalam emas dan platinum, POA © Maxime Poiblanc

Alexis Novak dari Tab Vintage pada majlis perkahwinannya memakai Celine tersayang © Jes Workman

Berlian daripada semua rona kini menjadi ciri biasa bagi banyak koleksi barang kemas tinggi, dengan ramai pengantin memilih berlian yang luar biasa, berasap, diredam legap dalam warna oren, biru dan kelabu. Saya mula-mula terpedaya dengan berlian hitam semasa melawat bengkel Ruth Tomlinson di London; Saya suka kepingan bertatahkan berlian tukang emas yang menggabungkan permata berharga dengan batu lain yang lebih tidak mungkin. Saya juga sangat tertarik dengan pernak-pernik berwarna ambar yang ditawarkan oleh Tiffany & Co dan Harry Winston, yang dirakam di sini oleh Maxime Poiblanc. Dalam dunia di mana kita masih mematuhi terlalu banyak piawaian di sekitar majlis perkahwinan secara tidak terfikirkan, adalah menarik untuk melihat pasaran yang semakin meningkat bagi mereka yang mencari sesuatu yang baharu.

Mengenai sesuatu yang lama? Kami membawakan anda pakaian perkahwinan vintaj, yang popularitinya juga telah berkembang sejak kebelakangan ini. Gaun vintaj menawarkan banyak kelebihan kerana ia selalunya jauh lebih murah, lebih asli dan lebih mampan daripada hanya membeli sesuatu di luar rak. Menemui mereka, walau bagaimanapun, boleh menjadi syaitan – dan itu sebelum perubahan yang diperlukan – jadi Zoe Suen telah menyusun panduan ringkas tentang perkara yang boleh dan tidak boleh dilakukan. Sebagai seseorang yang memakai gaun pengantin mereka yang serba baharu sekali, sebelum menyimpannya selama-lamanya dalam kotak kadbod di atas almari pakaian saya, saya suka idea pakaian menikmati kehidupan kedua. Lebih-lebih lagi, album pengantin kami yang memakai vintaj menyerlahkan betapa menariknya siluet apabila anda melihat di luar pakaian yang agak biasa yang membentuk sebahagian besar pilihan yang dibeli di kedai. Mengapa memakai sesuatu yang biasa sedangkan anda boleh menemui pakaian yang dicipta untuk Dior oleh John Galliano atau sesuatu yang pernah dipasang oleh mendiang, Lee McQueen yang hebat?

Koktel Eyes of Ibad disajikan di The Library By The Sea, Grand Cayman © Tyler Zielinski

Akhir sekali, sesuatu yang biru. Apabila Alice Lascelles melontarkan lajur tentang populariti koktel biru, saya menganggap dia bergurau: Saya mengaitkan minuman biru dengan diskotik tahun 80-an dan bar pantai yang paling menjijikkan. Pasti tiada arif HTSI pembaca akan menganggap minuman sedemikian mungkin “perkara”? Rupa-rupanya saya seorang yang sombong dalam penentangan saya terhadap godaan cerulen, dan semua kanak-kanak yang keren menghirup Aegean Negronis dan Margaritas berwarna biru. Selalunya ia adalah hantaran yang sukar daripada saya, tetapi kemudian seorang rakan sekerja menghantar saya gambar dari luar sebuah bar di Naples yang menawarkan kepada pelanggannya piala Maradona Spritz biru. Campuran memabukkan bola sepak, alkohol dan alpha machismo semuanya dikacau bersama dalam tong cecair berwarna toksik: bagaimana sesiapa boleh menahan?

@jellison22

Surat berita HTSI

Untuk mendapatkan HTSI yang terbaik terus ke peti masuk anda, daftar ke surat berita kami di ft.com/newsletters

totobet net singapura

hasil pengeluaran sidney hari ini

togel sidney.

data hk update

totobetnet sgp