site

Surat editor HTSI: hidup bersih bersama Courteney Cox

Editor HTSI Jo Ellison © Mary Andrew

Courteney Cox adalah banyak perkara – seorang pelakon komik yang cemerlang untuk satu. Sebagai Monica yang tegang, mengawal dan obsesif Kawan-kawan, Cox terpaksa memberikan set ciri yang kurang bersimpati, namun gabungan bijak Cox antara penolakan diri yang tenang dan tenaga yang gila menyaksikan dia muncul sebagai salah seorang rakan yang lebih terdedah dan diingati. Begitu juga, catatan Cox-Kawan-kawan trajektori kerjaya telah menarik dan tidak dijangka. Bulan ini, dia mengulangi peranannya sebagai Gale Weathers yang gemuk dan garang dalam francais seram Jeritsatu-satunya watak yang muncul dalam setiap lelaran filem itu.

Cox merancang untuk mengubah persepsi mengenai produk pembersihan dengan rangkaian Homecourtnya yang bergaya

Cox berharap dapat mengubah persepsi mengenai produk pembersihan dengan rangkaian Homecourt miliknya © Rich Stapleton

Cox tidak melakonkan watak yang mudah, mahupun bermain popsi coquettish – dia condong ke arah yang kooky, yang ingin tahu, yang ganjil. Di rumah, dia juga penuh dengan kejutan: ikuti dia di Instagram dan anda akan mendapati bahawa dia seorang pemain piano dan pemuzik yang mahir, seorang penyanyi yang cukup baik, bahawa dia banyak memasak dan menyukai cabaran viral yang tidak menyenangkan. Untuk isu ini, dia bercakap dengan Jackie Daly tentang usaha terbaharunya, rangkaian produk pembersihan semula jadi domestik yang dipanggil Homecourt yang didakwanya sangat halus dan lembut sehingga dia akan menggunakannya pada kulitnya. Ia hanyalah satu jenama baharu dalam pasaran yang sedang berkembang pesat yang dijangka bernilai kira-kira $13.2bn menjelang 2030. Tetapi Cox mesti mempunyai kelebihan dalam permainan pembersihan mewah baharu ini – idea Monica yang pelik kemas mengeluarkan rangkaian produk ialah, lagipun, impian seorang pemasar. Cox sangat serius tentang cita-cita dan komitmennya terhadap usaha Homecourt, dan untuk menukar kami kepada ideologi, dia memberi kami lawatan ke rumah LA yang sangat tenang, sangat menarik dan sangat kemas.

Jacques Herzog (kiri) dan Pierre de Meuron di kafeteria ibu pejabat H&deM di Basel © Torvioll Jashari

Haus nr 411 (Ricola Laufen), 1991, oleh Thomas Ruff – menampilkan bangunan Ricola Storage – tergantung di perpustakaan kampus H&deM © Torvioll Jashari

Arkitek Jacques Herzog dan Pierre de Meuron pastinya akan menyetujui visi holistiknya tentang kehidupan moden. Walaupun telah mencipta beberapa struktur dinamik yang paling rumit di dunia, pasangan Switzerland ini sibuk dengan perkara yang boleh menambah ruang bandar sedia ada. Banyak projek mereka ditadbir oleh infrastruktur yang telah ditetapkan: “Anda perlu memahami bandar sebagai sistem sosial dan tidak memperkenalkan sesuatu yang asing kepadanya,” kata de Meuron pada forum tiga tahun lalu.

Kini tumpuan pameran akan datang di Akademi Seni Diraja, menjejaki evolusi beberapa daripada 600 projek mereka, kedua-duanya membincangkan perubahan bandar dengan HTSI dan apa yang kita mahukan daripada hartanah hari ini. Mereka mendapati kita kurang berkembang daripada yang kita fikirkan. “Khayalan tahun 60-an tentang rupa rumah masa depan, seperti idea Archigram yang kita akan hidup dalam gelembung, tidak berlaku,” kata Herzog kepada Lisa Freedman dalam temu bual eksklusif. “Walaupun dikelilingi oleh telefon bimbit, manusia masih menyukai ruang yang tinggi dan bilik selesa seperti gua.”

Kembalinya belang © Andy Harrington

Manusia, nampaknya, selesa dengan yang biasa; jauh lebih konservatif dalam selera makan kita daripada yang kita mungkin mula-mula muncul. Kami juga tidak bergerak sejauh itu secara berpakaian. Minggu ini menyaksikan Andy Harrington dan Jermaine Daley merakam filem klasik almari pakaian yang paling kekal: jalur musim panas. Sebagai terobosan seperti bunga musim panas, jalur itu kekal sebagai ciri tetap almari pakaian, dan dengan alasan yang kukuh – ia kelihatan bergaya, segar dan elegan seperti biasa dalam penggambaran kami.

Secara kebetulan, jalur juga merupakan komponen utama pameran baharu di Musée National Picasso-Paris di mana, untuk menandakan ulang tahun ke-50 kematian artis, muzium itu telah menjalani penggantungan semula besar-besaran di bawah arahan artistik Paul Smith. Sebagai sebahagian daripada motif yang berjalan di seluruh ruang pameran yang besar, Smith telah menggunakan jalur grafik tebal pada kebanyakan dinding galeri, mencipta latar belakang moden yang sesuai dengan karya agung itu. Jika anda berada di Marais dalam beberapa bulan akan datang, saya menggesa anda untuk melawat. Ini adalah penegasan yang hebat bahawa penglihatan artistik yang paling cemerlang dan berani hanya bertambah baik dengan usia.

@jellison22

Surat berita HTSI

Untuk mendapatkan HTSI yang terbaik terus ke peti masuk anda, daftar ke surat berita kami di ft.com/newsletters

resul sgp

hasil pengeluaran sidney

totobet net sidney

hk indo

sg totobet