site

Surat editor HTSI: Peti ais Sir Jackie Stewart dan hidangan lain

Beberapa perkara telah menggembirakan saya dalam beberapa bulan kebelakangan ini seperti kandungan peti sejuk Sir Jackie Stewart. Pemandu lumba lagenda ialah Estete kami minggu ini dan, seperti biasa dalam soal siasat kami, kami suka mencari tahu. Kami telah terbiasa dengan botol-botol perasa yang jarang tersusun rapi, projek penapaian buatan sendiri dan champagne yang nampaknya merupakan jawapan standard tentang apa yang disimpan oleh orang ramai di dalam peti sejuk mereka – walaupun pinggan buah-buahan Terry de Gunzburg mengujakan pelbagai komen pembaca apabila kami menerbitkan miliknya minggu lepas .

Kereta lumba di kandang Jackie Stewart © Max Miechowski

Horray untuk Stewart, yang mana laci sayurnya tidak mendedahkan labu kuning dan barangan hijau tetapi bufet coklat klasik – berdozen dan berdozen bar miniatur Mars, Twixes dan Milky Ways. Bagaimana dia berjaya untuk tidak mengharungi mereka semua dengan serta-merta (seperti yang tidak dapat dinafikan di rumah kami) menawarkan petunjuk kepada disiplin yang diperlukan untuk memenangi tiga Kejohanan Pemandu Dunia. Atau mungkin ia hanya mabuk yang tidak dapat dielakkan daripada membesar ketika gula masih dicatuan dengan ketat. Saya mendapati simpanan Stewart sangat menawan, salah satu pendedahan ganjil yang selalu ditemui dalam The Aesthete. Lajur itu mengintip ke sudut personaliti yang tidak dapat didekati oleh temu bual lain, itulah sebabnya, kira-kira 14 tahun selepas ia diperkenalkan, ia kekal sebagai item kegemaran saya dalam majalah.

Paul Rothe dan Son delicatessen di Marylebone

Paul Rothe dan Son delicatessen di Marylebone © Phil Hewitt

Lebih banyak makanan dan daya tarikan di Kedai Kultus kami, yang minggu ini melawat Paul Rothe & Son di Marylebone, kedai makan yang telah menyajikan sandwic yang baru dibuat dan pelbagai jenis mustard yang membingungkan selama lebih daripada 120 tahun. Saya sering melewati premis kecil berhampiran Wigmore Hall di London dan mengagumi bahagian dalam Formica dan tingkap yang berstok rapi. Institusi sedemikian semakin jarang berlaku di pusat bandar apabila penduduk tempatan berpindah ke pinggir bandar dan tuan tanah menaikkan sewa. Paul Rothe & Son mewakili kemewahan yang sangat mudah: ia unik, konsisten, sangat popular dengan semua orang (daripada buruh tempatan hingga penyanyi opera dan bintang filem) dan hanya menjadi lebih berharga dari semasa ke semasa.

Pelajar di Lycée Edgar Faure dalam kelas dengan ahli horologi Florent Lecomte © Beat Schweizer

Mengenai subjek yang… kisah muka depan minggu ini membawa kita ke dalam akademi horologi Perancis Lycée Edgar Faure, yang telah menghasilkan kumpulan pembuat jam tangan bebas muda yang menarik. Walaupun tukang yang mempunyai sebarang bakat dalam bidang elit ini biasanya mengikuti laluan kerjaya yang agak standard, graduan ini mencabar ortodoksi bahawa untuk menjadikannya sebagai pembuat jam anda perlu berlatih atau bekerja di sebuah rumah besar Switzerland. Brian Ng bertemu dengan perantis generasi akan datang sambil mereka mempelajari kod komplikasi dan selongsong (OK, jadi anda mungkin boleh memberitahu saya bukan pakar), manakala Beat Schweizer mengambil gambar kelas 2023. Sungguh melegakan melihat orang muda belajar kraf satu mungkin sebaliknya menganggap adalah pemeliharaan orang tua mereka. Besar kemungkinan pelajar muda ini suatu hari nanti akan menjadi bintang horologi seterusnya.

Penggambaran denim berjenama minggu ini © Antoine Harinthe

Daripada yang jarang-jarang kepada yang lebih quotidian: penggambaran fesyen minggu ini oleh Antoine Harinthe dan Benjamin Canares memfokuskan pada wira almari pakaian, denim, menonjolkan bahan kerja sederhana yang ditafsir semula di tangan pereka. Memakai baju denim sentiasa membuatkan saya berfikir bahawa musim panas benar-benar bermula, dan imej ini memberikan kelainan baharu pada pakaian yang bertambah baik dengan setiap pemakaian.

@jellison22

Surat berita HTSI

Untuk mendapatkan HTSI yang terbaik terus ke peti masuk anda, daftar ke surat berita kami di ft.com/newsletters

hasil result singapura

sdy hari ini

sdy totobet

keluaran togeĺ hongkong hari ini 2021

data hk hari ini