site

Teh herba terbaik | Masa kewangan

Teh herba, anda pemecah hati. Sentiasa penuh dengan janji sebegitu pada paket namun begitu mengecewakan dalam cawan. Apa gunanya melecurkan mulut anda, saya fikir, sedangkan anda tidak mendapat buzz kafein? Tetapi akhir-akhir ini mengejar tidur malam yang sempurna telah memaksa saya untuk berfikir semula. Dan dunia sedang berkembang dengan infusi yang lazat yang tidak mengganggu 40 kenyitan mata anda.

Rare Tea Company, yang membekalkan Noma dan Claridge’s, meningkatkan rangkaian bebas kafeinnya apabila pengasas Henrietta Lovell mendapati dia tidak lagi dapat mengendalikan secawan oolong malamnya. “Kami telah melihat pertumbuhan yang ketara dalam permintaan untuk teh herba dalam tempoh lima tahun yang lalu,” katanya. Kebanggaan dan kegembiraan Lovell ialah teh koseret (£4.99 untuk 10g) yang ditanam di hutan awan Ethiopia oleh Andinet Spice Co-operative, yang menggalakkan pemerkasaan kewangan wanita dan kepelbagaian biologi tempatan. Perhubungan verbena dan oregano, koseret rasanya seperti kacukan antara pudina taman, lemon thyme dan sage.

Rare Tea Company juga membuat adunan halia dan serai (£7.99 untuk 30g) dari India dan Sri Lanka; dan campuran limau yang menenangkan diperbuat daripada serai Sri Lanka dan verbena limau Malawi (£7.99 untuk 25g). Terdapat juga teh bunga edisi terhad termasuk bunga badam Sepanyol yang wangi (£35.99 untuk 20g) dengan nota madu terhablur, parma violet, marzipan putih dan biji epal.

Teh campuran limau Rare Tea Co, £8.49

Teh Bird & Blend Cold Weather Warrior, £6.75

Teh Bird & Blend Cold Weather Warrior, £6.75

Bird & Blend Tea membuat adunan teh herba yang cantik seperti pot-pourri (ia juga disahkan B Corp, penderma neutral karbon dan penting kepada badan amal). Tingkatkan sistem imun anda dengan Cold Weather Warrior yang paling laris (£3.50 untuk 20g), adunan anise, cili, pudina, echinacea dan kayu putih yang menghidupkan semula. Atau ambil lima dengan Deckchair Dreaming (£3.50 untuk 20g), gabungan bunga chamomile, kepingan epal, rosehip, bunga linden, bunga raya dan kulit oren yang sangat menyegarkan.

Jenama kesejahteraan Kate Moss, Cosmoss memanfaatkan trend untuk teh berfungsi – teh Subuhnya, dengan bunga raya merah, direka bentuk sebagai penguat mood; Teh senja, dengan bunga kacang rama-rama, menjanjikan tidur yang lena (kedua-duanya £20 untuk 20 beg).

Teh Cosmoss Dawn, £20

Teh Babylonstoren Honeybush, £8, thenewtinsomerset.com

Hotel Newt di Somerset menggabungkan teh herba daripada tumbuhan di tamannya yang indah, mengikut resipi yang dicipta oleh ketua penternak lebah Paula Carnell dan Franciska Lang, “ketua kesejahteraan” hotel. Campuran dandelion, pisau dan mawar Newt (£6.95 untuk 22.5g) direka untuk memberikan sistem “bersih musim bunga”; balsem lemon, lavender dan rosemary (£6.95 untuk 30g) menggalakkan ketenangan dan kejernihan mental. The Newt juga menyimpan teh ambar Honeybush organik (£8 untuk 25 beg) dari Babylonstoren, estet saudaranya di Afrika Selatan – ia lembut dan sedikit manis.

Saya juga baru menukar kepada teh soba Jepun – pedas dan malt, ia menawarkan faedah yang sama kepada teh hijau tetapi tanpa kafein. “Ia dihidangkan di restoran soba Jepun sebagai alternatif kepada air,” kata Lovina Uittenbroek, pengasas T Buckwheat Tea (£9.99 untuk 15 beg). “Ia sangat sesuai dengan makanan Jepun, salad dan hidangan pencuci mulut dan sedap untuk disejukkan pada musim panas.” Menyenangkan dan menyegarkan sekaligus. Siapa yang memerlukan kafein?

@alicelascelles

totobet net singapore

toto sydney

keluaran sdy

hasil pengeluaran hongkong

totobet hk