site

Temui pengaruh jam tangan | Masa kewangan

Kolaborator: Wei Koh

@wei_koh_revolution63.3K pengikut

Wei Koh memakai Kalendar Tahunan A Lange & Söhne Saxonia © @wei_koh_revolution

Pada tahun 2005, Wei Koh mengasaskan majalah jam tangan Revolusi di Singapura. Ia kini diterbitkan di enam wilayah di AS dan Asia. Salah seorang penulis horologi yang paling dihormati, dia lebih mengetahui tentang jam tangan daripada kebanyakan CEO.

Berasaskan semasa Covid, dia mula berinteraksi dengan rangkaian pengikut Instagramnya yang luas dan mendapati dia menikmati bertukar-tukar pandangan dan pendapat: “Media sosial memberi ganjaran kepada keikhlasan dan menghubungkan orang dengan citarasa yang unik dan peribadi, itulah sebabnya saya tidak menjadikan media sosial saya sebagai akaun profesional, kerana bagi saya ia adalah mengenai ekspresi peribadi.” Dengan memanfaatkan keperibadiannya yang membara dan almari pakaian ensiklopedia, dibentengi oleh pengetahuan yang menggerunkan, dia telah mencipta satu lagi mimbar, yang membolehkannya bercakap dengan khalayak baharu. “Saya sangat tersanjung apabila Alexandre Mille berkata dia pernah melihat saya sebagai sebahagian daripada bapanya [Richard’s] generasi, tetapi sekarang dia melihat saya sebagai abang yang hebat, terima kasih kepada media sosial.

Koh memakai sepasang jam tangan Audemars Piguet Royal Oak Offshore

Koh memakai sepasang jam tangan Audemars Piguet Royal Oak Offshore © @wei_koh_revolution

Koh memakai Richard Mille RM88 Smiley Tourbillon © @wei_koh_revolution

Beliau baru-baru ini membangunkan Grail Watch, sebuah konsep pembuatan jam dan runcit hibrid yang mengeluarkan rangkaian kecil jam tangan kultus (sama ada arkib, kerjasama atau ciptaan baharu) yang berbeza dari segi harga daripada ratusan hingga puluhan ribu dolar. “Saya tidak akan dapat memulakan Grail jika media sosial tidak wujud,” kata Koh. “Saya boleh bercakap tentang kerjasama yang kami lakukan dan menyampaikannya ke seluruh dunia.”

Dan kemahiran memujuknya telah berjaya dengan cemerlang. “Kerjasama kami Tonda PF, dail salmon dan keluli dengan bezel platinum adalah salah satu penjual terpantas bagi edisi khas Revolution/Grail,” kata Guido Terreni, Ketua Pegawai Eksekutif Parmigiani Fleurier. “25 jam tangan itu dijual dalam beberapa saat, dan Wei memberitahu saya dia mempunyai permintaan untuk 200. Dia menyedari emosi yang diberikan oleh jam tangan itu, dan dia memahami pelanggan. Dia membawa kehangatan sebenar kepada projek.”

Suara masa depan: Amandine

@watch_it_with_amandine.3.4K

Amandine memakai jam tangan kegemarannya, Bulgari Serpenti Tubogas, yang terpampang pada kasut Jordan tersuainya © @watch_it_with_amandine

Menyelaraskan temu bual jarang mudah, tetapi menyesuaikan diri dengan amalan hula-hoop adalah halangan diari baharu bagi saya. Sekali lagi ini juga kali pertama saya menemu bual seorang influencer berusia 12 tahun dan sensasi media sosial. “Amandine agak hiperaktif dengan sekolah, rakan, muzik, nyanyian, biola dan kini gelung hula… ditambah dengan pembuatan jam dan Instagram,” kata bapanya sambil, seperti mana-mana pembantu eksekutif yang baik, dia menyulap diarinya.

Sejak filem dia beratur untuk MoonSwatch dan membuat pembelian menjadi tular pada Mac lalu, Amandine (yang hanya menggunakan nama pertamanya) telah menjadi bintang terkenal dalam industri jam tangan. Dalam masa kurang daripada setahun, dia telah mencapai jenis profil yang mengelak daripada kebanyakan tokoh industri sepanjang kerjayanya. Dia telah pun muncul bersama maestro lelongan Aurel Bacs dalam filem untuk laman web Phillips, telah ditemu bual The New York Times dan berjalan di permaidani merah pertamanya di Grand Prix d’Horlogerie de Genève.

Amandine memakai jam tangan barang kemas Vacheron Constantin mawar emas Égérie Moon Phase di Geneva © @watch_it_with_amandine

Amandine dengan Belle Maltanya, memakai Casio G-Shock GA-2100SRS-7AER Warna Iridescent © @watch_it_with_amandine

Pemberi pengaruh kanak-kanak mungkin bukan baru, tetapi Amandine ialah seorang yang memberi pengaruh jam tangan, dan dalam industri yang diraikan kerana kepantasannya yang berhati-hati (Patek hanya memberi Instagram kebaikannya pada tahun 2018), adalah adil untuk mengatakan dia menonjol. Memulakan siarannya dengan ceria “Hi kawan” (dia tinggal di Geneva) dan meneruskan gaya ceria yang ditaburi emoji, Amandine berjaya menyambung semula walaupun orang lama yang sinis seperti saya dengan kecintaan anak dalaman mereka terhadap jam tangan (melihat siarannya, saya teringat bahawa pada usianya saya menjelajah kedai-kedai sampah dan jualan campur aduk untuk jam tangan mekanikal lama). Catatannya memancarkan kecintaan yang tidak terhalang terhadap jam tangan yang tidak tunduk kepada sentimentaliti saccharin mahupun precocity anak-anak ajaib. Dia cepat dan bijak, tetapi dia juga seorang kanak-kanak, sama teruja dengan ais krim seperti juga tentang komplikasi besar.

Perjalanan horologinya bermula pada pukul tujuh. “Dia menghadiri pesta koktel Bulgari bersama saya semasa Salon International de la Haute Horlogerie,” kata bapanya, yang telah bekerja selama 20 tahun dalam media tontonan. “Saat dia mempunyai Serpenti Tubogas di pergelangan tangannya, dia berkata, ‘Saya mahu menjadi pereka pembuat jam di Bulgari.’” Walaupun Instagramnya tidak dikomersialkan sekarang, ia mempunyai potensi masa depan. “Bolehkah dia memikat remaja lain ke dunia sihir pembuatan jam? Sudah tentu,” kata pengarah komunikasi jam tangan Bulgari, Catherine Eberlé-Devaux. “Dia menerangkan kerumitan dengan kata-katanya sendiri.”

“Bulgari kini menjelaskan bahawa saya adalah kelebihan Amandine,” kata bapanya dengan rasa bangga.

Faktor XX: Brynn Wallner

@dimepiece.co38.1K

Brynn Wallner memakai Cartier Santos Demoiselle secara pinjaman daripada Watchfinder & Co © @dimepiece.co

Pada tahun 2021, AS Vogue menyiarkan cerita dengan tajuk utama “Membeli-belah di Cartier Dengan Pakar Jam Tangan Milenium Brynn Wallner”. Ia berbunyi seperti petikan dari Candace Bushnell’s Seks dan Bandardengan jam tangan menggantikan Manolos sebagai totem.

Wallner mula menyiarkan tentang jam tangan di Instagram di bawah nama @dimepiece.co pada musim panas 2020. Dia memulakan pemasaran di LA, kembali ke New York pada 2016, di mana dia menyertai pasukan editorial di Sotheby’s, di mana dia “terjerumus ke dalam jam tangan. ”. Dia bekerja untuk rumah lelong itu kurang daripada setahun apabila dia dilepaskan pada permulaan wabak itu, tetapi ia cukup lama untuk mencetuskan semangat dan menyedari bahawa media sosial horologi adalah maskulin yang tidak seimbang. “Semua akaun yang saya temui adalah pukulan pergelangan tangan dengan manset dan gelas minuman keras coklat,” katanya. “Saya tidak mendapati ia sangat memberi inspirasi. Apa yang mengejutkan saya ialah kekurangan kemanusiaan. Anda akan melihat banyak pergelangan tangan, tetapi anda tidak pernah melihat orang yang memakai jam tangan itu. Jam tangan memang menakjubkan, sudah tentu, tetapi ia benar-benar sesuai dengan gambaran yang lebih besar tentang gaya hidup seseorang.”

Wallner memakai jam tangan Gérald Genta Mickey Mouse tahun 1990-an © @dimepiece.co

Wallner memakai cincin Breda x Dalmata Time © @dimepiece.co

Rentak Wallner adalah persimpangan selebriti kontemporari dan pembuatan jam tangan, dilihat dengan mata penggaya fesyen dan disemai dengan semangat New York yang kuat. Jawatan biasa mungkin menemuinya di La Goulue sedang makan tengah hari dengan aksesori vintaj dan pengedar barangan antik hiasan Alan Bedwell
(@foundwell) dengan siapa dia mengatur pilihan jualan jam tangan vintaj yang mana dia membuat komisen.

“Wallner ialah suara yang semakin meningkat bagi generasi, dan dia telah melakukan kerja yang luar biasa dalam menggambarkan ketidakstabilan jantina apabila melibatkan jam tangan,” kata John Reardon, raja Patek vintaj New York, yang menggunakan pemegang @collectabilityllc. “Dia membawa perhatian yang sudah lama tertunggak kepada jam tangan yang dipakai wanita terkenal, bukan hanya pakaian dan aksesori mereka.” Dan dia telah membawa kepekaan yang sama kepada perkongsian berbayar dengan, antara lain, eBay dan The RealReal.

Siaran tipikal @dimepiece.co akan memaparkan gambar, katakan, Drew Barrymore mengangkat sebotol Dom Pérignon ke atas dengan jam tangan Hermès Kelly Lock yang tergantung di pergelangan tangan, atau Kendall Jenner dalam Cartier Baignoire, dan leret untuk mendapatkan imej terperinci lanjut . Ia bukan hanya tentang wanita: salah satu jawatannya yang paling menarik menampilkan penyanyi rap Puerto Rico dan penulis lagu Bad Bunny memakai Patek berhias permata pada akhir abad ke-20, mencerminkan cita rasa generasi yang memandang jam tangan tahun 90-an sebagai vintaj.

Pengawas: Anish Bhatt

@watchanish1.7MN

Anish Bhatt memakai Jacob & Co Astronomia Tourbillon di Geneva © James Cole

Anish Bhatt sedang dalam misi untuk menghapuskan pemalsu di media sosial. “Saya melihat selebriti besar, pengaruh, orang yang mempunyai pengikut yang ramai bukan sahaja memakai tetapi mempamerkan jam tangan palsu,” katanya. “Sebagai seseorang yang mengetahui usaha yang diambil untuk membeli barangan tertentu, dan pencapaian yang mewakili saya sebagai pengumpul, saya rasa ia menyinggung perasaan.” Ia adalah selepas melihat seseorang di acara kereta di St Moritz melenturkan Tiffany Nautilus palsu yang dia memutuskan untuk bertindak: dia mendapati ia amat mengerikan jika mereka mampu membeli barangan sebenar. “Terdapat 170 daripada Tiffany Patek Nautiluses ini yang dibuat. Dan terdapat beribu-ribu replika dalam edaran. Jadi, jika anda mempunyai hubungan dengan Tiffany dan diperuntukkan Tiffany 5711 secara runcit, anda tidak mahu berada di meja makan di sebelah lelaki yang memakai pakaian palsu memberitahu semua orang bahawa ia adalah asli.”

Untuk seketika, Instagram menyekat akaunnya. “Hanya apabila beberapa jenama jam tangan yang sangat besar, saya tidak akan memberitahu siapa, menulis kepada Meta untuk mengatakan bahawa apa yang kami lakukan adalah melindungi IP sah produk yang mereka gunakan selama bertahun-tahun untuk membangunkan, kami dibiarkan semula.”

Bhatt di Dubai dengan dua Patek Philippe Ruj. 1518 Siri 2 dalam emas (kiri, Mk I, kanan, Mk II), daripada Rare & Fine © @watchanish

Girard Perregeaux Laureato Absolute Light Sapphire, difoto oleh Bhatt di Greece © @watchanish

Apabila dia tidak memanggil pemalsu, Bhatt menjaja dunia yang penuh dengan penggunaan yang meriah, di mana dia, sebagai protagonis dan ketua lentur, memainkan peranan sebagai Virgil yang penyayang Lamborghini, melompat kapal layar, Cristal-chugging, membimbing berjuta-juta orang melalui Inferno gembar-gembur horologi. Dia mula mengumpul jam tangan pada pertengahan 20-an ketika dia bekerja di kedai elektronik di Hammersmith pada siang hari dan DJ pada waktu malam. “Pada masa itu tidak ada sesiapa seusia atau demografi saya yang boleh bercakap dengan saya tentang jam tangan. Jadi saya memulakan blog dan kemudian berhijrah ke media sosial.” Beliau adalah perintis semasa zaman yang tenang apabila dunia digital masih baharu. “Apabila saya menyertai, Instagram hanya mempunyai 25 juta pengguna,” dia mengenang.

Selepas lebih sedekad di platform, dia masih percaya “khalayak di Instagram adalah kualiti tertinggi”, tetapi dia juga memantau TikTok. “Trend baru-baru ini di TikTok ialah pengedar di 47th Street melakukan video langsung rundingan mereka yang belum dipotong. Mereka mendapat, seperti, 500,000 tontonan setiap video dan banyak interaksi.”

Kini berusia 41 tahun, dia merasakan peranannya telah berkembang daripada menjadi seorang pengaruh selebriti. Syarikatnya bekerja dengan beberapa jenama dalam pemasaran dan penyediaan kandungan. “Selalunya dalam industri jam tangan kita bercakap jargon teknikal yang tidak dapat difahami oleh sesiapa sahaja yang bukan dalam kelab. Ia adalah dunia eksklusif yang kami cuba jadikan lebih inklusif.” Dia mengangkat bahu. “Sebagai contoh, untuk Greubel Forsey kami sedang mengusahakan projek besar untuk mempersembahkan kehebatan teknikal mereka dengan cara yang menarik kepada jenis pengumpul yang akan menghargai jenama itu sekiranya mereka dapat memahaminya dengan lebih baik. Lebih ramai orang meminatinya, lebih baik ia untuk kita semua.”

Jangan biarkan dia menangkap anda memakai Tiffany Nautilus palsu.

resut sgp

pengeluaran sidney togel

sidney hari ini

hongkong totobet

data singapura