site

Tukang hotel dan pereka Liz Lambert bercakap tentang citarasa

saya penanda gaya peribadi ialah pakaian seragam harian saya iaitu kemeja-T dalam indigo dan hitam oleh Filth Mart dan Velva Sheen, sepasang seluar jeans, dan but “roper” yang dibuat khas oleh Ranch Road. Mereka selesa, kukuh dan saya suka latar belakang pembuatnya, Sarah Ford, bekas Marin yang melakukan tiga lawatan di Iraq dan Afghanistan sebelum pergi ke Harvard Business School dan melancarkan jenama Texas ini. Rakan saya Jenna Lyons telah berkata kepada saya bahawa saya berpakaian sama rata dengan penternak Texas barat dan lelaki Jepun – itu merumuskan estetika saya dengan sempurna.

Perkara terakhir yang saya beli dan suka ialah arca oleh Haas Brothers yang diperbuat daripada marmar berukir dan kaca yang ditiup. Ia kini sebahagian daripada rancangan yang dipanggil Siput dalam Perbandingan di Galeri Lora Reynolds di sini di Austin, dan kami sedang menunggu pameran itu turun supaya ia boleh dihantar. Saya suka campuran bahan dan warna yang terang. lorareynolds.com

Baju-T oleh jenama Lambert Far West © Rahim Fortune

But

But “roper” Lambert’s Ranch Road © Rahim Fortune

Tempat yang sangat bermakna bagi saya ialah Texas barat – khususnya, ladang keluarga kami, tempat Pergunungan Davis bertemu dengan Pergunungan Chinati. Rasanya tidak seperti tempat lain di bumi: keterbukaan tanah, langit malam yang gelap dan bintang-bintang yang cemerlang – anda boleh melihat Bima Sakti. Saya memanggil Texas barat sebagai “tempat yang nipis” kerana langit dan bumi sangat dekat.

Cenderahati terbaik yang saya bawa pulang adalah senarai set daripada konsert. Saya mempunyai Bob Dylan, Lucinda Williams, Bruce Springsteen, Robert Plant dan St Vincent. Satu yang saya tidak ada ialah Willie Nelson – saya baru sahaja pergi berjumpanya di Hollywood Bowl.

Beberapa senarai set yang Lambert kumpulkan di konsert © Rahim Fortune

Tempat yang saya telah lawati yang telah tinggal bersama saya ialah Pantai Amalfi, yang seperti Fellini bertemu dengan yang biasa dan sangat menakjubkan. Kami menginap di Il San Pietro di Positano dan menaiki lif turun melalui tebing ke kawasan pantai di bawah – menakjubkan!

Buku terbaik yang pernah saya baca pada tahun lalu ialah milik Adrienne Rich Impian Bahasa Bersama. Ini adalah indah untuk kembali selepas bertahun-tahun belajar puisi dan penulisan kreatif di kolej. Sejak saya berpindah rumah baru-baru ini, semua buku yang menarik ini telah muncul semula – Frank O’Hara, Charles Bukowski – dan selalunya dalam gandaan, yang saya fikir bermakna saya sepatutnya memberikannya sebagai hadiah kepada rakan-rakan.

Ikon gaya Lambert Kris Kristofferson © Larry Ellis Collective/Getty Images

Ikon gaya saya ialah Kris Kristofferson. Ia adalah keseluruhan ’70-an koboi bertemu pemuzik bertemu pelakon getaran. Kesombongannya, rambutnya yang mengalir, dan tali pinggang kerang hanyalah simbol seks tulen. Fikir balik Seorang Bintang Lahir, konvoi atau Separuh Tough.

Satu kelonggaran yang tidak akan saya lupakan ialah perkhidmatan bilik. Ia boleh berada di Claridge’s di London atau Le Sirenuse di Pantai Amalfi atau hotel di mana-mana sahaja. Saya boleh menilai hotel dari pinggan buahnya.

Hadiah terbaik yang saya berikan baru-baru ini ialah sebentuk cincin meterai emas dengan berlian potong lombong lama, kepada isteri saya. Apabila kami berkahwin, kami bertukar-tukar gelang emas sederhana, tetapi saya tahu bahawa dia mahukan sesuatu yang lebih pop. Saya menjumpai cincin ini di Duvenay semasa menatal melalui Instagram.

Lambert menggunakan Ducati Scrambler miliknya © Rahim Fortune

Dan hadiah terbaik yang saya terima ialah motosikal Ducati Scrambler, bersebelahan dengan pokok Krismas, lengkap dengan busur merah besar. Ia pada asalnya emas, tetapi saya telah dicat biru dengan jalur putih dan burung merpati putih kecil pada tangki gas. Saya biasanya lebih kepada orang yang berbasikal vintaj, tetapi yang ini hebat.

Muzik terakhir yang saya muat turun ialah “Berita Semalam” Robert Ellis. Dia seorang pemain gitar yang sangat mahir dari Fort Worth, Texas, dengan suara yang indah yang menggabungkan unsur folk dan jazz – seperti Chet Baker.

Sebahagian daripada koleksi kulit kerang Lambert © Rahim Fortune

Saya mempunyai koleksi batu, fosil dan kerang; meja yang diperbuat daripada batu loyang, batu dan akik dengan tatahan tembaga; seramik; cincin. Saya boleh teruskan. Saya seorang Virgo dan saya sangat disunting dalam kebanyakan bidang kehidupan saya, tetapi mengumpul adalah minat.

Dalam peti ais saya anda akan sentiasa jumpa coklat psilocybin, beri segar dan wain putih daripada Scribe di Sonoma. Kami juga menyimpan wain biodinamik dari Austin’s The Meteor. scribewinery.com; @themeteoraustin

Wain putih dari Scribe dan coklat psilocybin di dalam peti sejuknya © Rahim Fortune

Podcast yang saya sedang dengar termasuk “99% Halimunan”, iaitu mengenai seni bina dan reka bentuk yang mengelilingi kita. Saya sentiasa belajar sesuatu daripada “Kematian, Seks & Wang”, penerbitan NPR mengenai subjek yang terdiri daripada menghadapi ketakutan anda kepada ketidaksetiaan kepada wawancara selebriti. “Artikel Menarik” dan “Otak Tersembunyi” ialah dua lagi yang saya dapati menarik kerana ia menyelami begitu banyak topik rawak. Saya menghabiskan banyak masa dalam perjalanan sehingga saya sentiasa mendengar podcast.

Saya baru-baru ini menemui Percetakan 3D, daripada Icon, perintis dalam cara pembinaan baharu, dan dengan bekerjasama dengan Bjarke Ingels Group dalam projek El Cosmico kami di Marfa. Saya sedang belajar tentang teknologi dan kemampanan di sebalik pencetakan 3D dan bagaimana teknik pembinaan bumi mentah ini jauh lebih cekap.

Cermin mata membaca dan cermin mata hitamnya oleh Caddis © Rahim Fortune

Perkara yang saya tidak boleh lakukan tanpa ialah cermin mata bacaan saya oleh Caddis. Saya mempunyai semua jenis bingkai, daripada gaya aviator hingga cermin mata hitam matte. Ia adalah jenama yang paling gembira. caddislife.com

Pakaian terakhir yang saya tambahkan ke almari pakaian saya ialah kot kulit betis tiga suku panjang hitam dari Savas di Nashville. Saya masuk untuk membeli jaket kulit untuk kawan dan keluar dengan kot ini juga. Pereka tempatan Savannah Yarborough dilatih di Central Saint Martins sebelum memulakan perniagaan pakaian kulit dan butnya sendiri; dia sesuai dengan jaket yang ditempah secara peribadi. ateliersavas.com

Objek yang saya tidak akan pernah berpisah ialah arca gangsa yang dibuat oleh abang saya, Lyndon, semasa dia di sekolah menengah. Dia meninggal dunia bertahun-tahun yang lalu dan baru-baru ini anak lelaki saya yang berusia empat tahun, juga dipanggil Lyndon, menunjukkan bahawa angka ini sebenarnya adalah salah satu watak sokongan daripada Maurice Sendak. Di Mana Benda Liar. Saya sentiasa menyukainya dan ia mempunyai makna yang begitu istimewa untuk saya – dan kini untuk anak lelaki kami.

Kit Dopp Teknikal Kulit, $225, oleh Far West

Saya tidak pernah mengembara tanpa Kit Dopp yang telah dibungkus – dengan perkara teknikal seperti kord, pengecas, penyesuai, balsem bibir – oleh jenama saya Far West; dan beg Far West Crossbody dalam kulit pelana. Saya juga suka roller Louis Vuitton hitam saya [case] dengan aksen kelabu dan monogram double-L saya di sebelah. Barat Jauh Kit Dopp Teknikal kulit, $225, dan beg Crossbody, $280

Seorang artis yang karyanya saya akan kumpulkan jika saya boleh ialah Helen Frankenthaler dan, khususnya, cetakannya. Saya suka lukisan Medan Warna dan ekspresionisme abstrak secara umum.

Bilik kegemaran saya di rumah saya ialah bilik tidur di rumah Austin abad pertengahan kami. Bilik tidur adalah julur di atas landskap dan ruang mempunyai cahaya semula jadi yang hebat. Kami juga mempunyai sconce Itali Stilnovo abad pertengahan di dinding dan permaidani hijau yang sangat pucat, semuanya menjadikan bilik ini berasa seperti tempat perlindungan.

Lambert di perpustakaannya di rumah di Austin © Rahim Fortune

Lokasi kegemaran saya ialah tangki batu – kemudahan simpanan air lama – di ladang kami, yang kini kami gunakan sebagai kolam renang. Ia adalah reka bentuk yang paling ringkas, diperbuat daripada batu lama dan paip tempatan – bahan daripada tempat ini. Apabila saya di sini saya berasa benar-benar tenang.

Apl kegemaran saya ialah Nix Toolkit, aplikasi padanan warna yang memberitahu anda perkara yang pengeluar menghasilkan warna tertentu yang anda cari.

Dalam kehidupan lain, saya pasti begitu Puan di beberapa bar di barat lama; Saya secara teknikal akan menjalankan “perniagaan” dan saya juga boleh minum wiski. Saya mencuba puisi, saya mencuba undang-undang dan bekerja di pejabat Manhattan DA. Tetapi saya rasa saya telah menemui pekerjaan yang sempurna sebagai pengusaha hotel dan pereka.

Pes Acuan Lembut Mewah Kasar Oribe, $39

Ruji dandanan yang tidak pernah saya miliki adalah balsem bibir – apa-apa jenis boleh dilakukan – dan tampal rambut, selalunya oleh Oribe. oribe Tampal Pengacuan Lembut Mewah Kasar, $39

Tempat yang mengubah segala-galanya untuk saya ialah Baja di Mexico. Kami membina kompaun kecil di El Pescadero dan ia dikelilingi oleh ladang strawberi dan poblano serta selasih. Bau selasih di udara! Kami tinggal bersebelahan dengan surf break yang indah dan ia adalah tempat yang bagus untuk melihat ikan paus – kelabu, bungkuk, biru. Ia kini menjadi tempat berkumpul untuk rakan-rakan dan keluarga besar.

Guru dandanan dan kesejahteraan saya ialah isteri saya, Erin Lee Smith, yang merupakan seorang jurusolek dan pengarah kecantikan ByGeorge di Austin. Ini sangat berguna. Kemudian ada tukang urut saya yang hebat, Kara Dawson, yang butirannya saya takut untuk berkongsi kerana dia sudah sangat sibuk; dan jurulatih saya selama 12 tahun, Andy Twellman, dari Driven. Kami telah berada dalam satu perbualan yang panjang – walaupun melalui Covid – tiga kali seminggu, tidak kira di mana saya berada di dunia.

Nasihat terbaik yang pernah saya terima termasuk: “Kamu adalah langit. Segala-galanya – ia hanya cuaca” – bermakna semua turun naik gila kehidupan akan berlalu. Dan dari Hunter S Thompson, walaupun bukan kepada saya: “Beli tiket, ambil perjalanan.” Penting untuk menjadi serba lengkap.

no togel hari ini

sydney pengeluaran hari ini

togel sydnèy

hasil hongkong tadi malam

sgp hari ini