site

Williamson, Nicholls mencecah dua tan apabila NZ menghukum Sri Lanka

Kane Williamson dan Henry Nicholls kedua-duanya menjaringkan dua abad dan berkongsi perkongsian sebanyak 363 ketika New Zealand melepasi boling Sri Lanka untuk memperoleh 580 untuk empat yang diumumkan pada hari kedua ujian kedua pada hari Sabtu.

Para pelancong telah bertindak balas dengan 26-2 pada penutupan permainan di Wellington’s Basin Reserve dan berdepan perjuangan yang sukar untuk mengelak daripada dihanyutkan dalam siri dua perlawanan selepas tewas ujian pertama dengan dua wiket di Christchurch pada Isnin.

Williamson juga menjaringkan satu abad, yang ke-27 dalam ujian, pada babak kedua perlawanan itu, tetapi usaha hebat hari Sabtu bersama Nicholls adalah susunan penguasaan yang berbeza.

Selepas hari pertama yang dilanda hujan, Williamson menyambung semula pada 26 tidak keluar bersama negaranya 155-2 dan hampir tidak tersalah langkah sehingga dia bersembunyi di dalam pada lewat petang dengan 215 larian untuk namanya.

Pemain berusia 32 tahun itu menjadi pemukul New Zealand pertama yang menjaringkan 8,000 larian ujian ketika dia mara ke abad berganda keenamnya, berdebar 23 empat dan beberapa enam dalam babak 296 bola.

Nicholls dirompak berlari pada kadar yang lebih rendah sedikit di hujung yang lain ketika dia berusaha keluar dari kemerosotan prestasi baru-baru ini dengan skor ujian tertingginya 200 tidak keluar. Ia adalah kali pertama dua pemukul New Zealand menjaringkan dua abad dalam satu babak.

Sri Lanka bukanlah pasukan pertama yang menyesal memenangi lambungan dan memilih untuk bermain bowling di atas greentop yang jelas hanya untuk menyaksikan Black Caps memukul selama beberapa hari.

Daryl Mitchell menjaringkan tembakan pantas 17 dan Tom Blundell 17 tidak keluar selepas pemergian Williamson ketika New Zealand menghayunkan pemukul untuk meningkatkan jumlah mereka sebelum pengisytiharan.

Seamer Lahiru Kumara (0-164) daripada pemain boling pelawat paling menderita tetapi Asitha Fernando dan Kasun Rajitha kedua-duanya juga berada dalam tiga angka dalam ruangan debit.

Matt Henry membuang sedikit masa untuk menunjukkan kepada mereka cara melakukan bowling di atas trek, menggoda pembuka Oshada Fernando untuk menolak bola yang ditelan Blundell di belakang wiket.

Doug Bracewell kemudian meraikan kepulangannya untuk menguji kriket selepas jurang hampir tujuh tahun dengan wiket Kusal Mendis, yang berlepas untuk seekor itik selepas Doug Conway mengambil tangkapan yang cemerlang pada satu ketika.

Kapten Dimuth Karunaratne, yang berusia 16 tahun tidak bermain, dan penjaga malam Prabath Jayasuriya, tanpa kalah empat, akan menyambung semula pada hari Ahad dengan Sri Lanka 554 larian tertunggak.

Data HK Hari Ini

Data Keluaran HK

Togel Singapura Hari Ini

Nomor Keluar SGP

SDY Hari Ini

Data Pengeluaran SDY